Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Erdek ormanları da Bandırmaya bağlı

Erdek ormanları da Bandırmaya bağlı

Bandırma Orman İşletme Müdürü Açıcı: ?Yangınlar açısından çok duyarlı olmamız gereken bir dönemdeyiz?

Bandırma Orman İşletme Müdürü Şükrü Açıcı, orman yangınları açısından en duyarlı olunmasını gereken dönemde bulunduğumuza dikkati çekti. eylül ve ekim aylarının, yangın riski bulunan dönemler olduğuna işaret eden Açıcı, şunları söyledi:
?Dileriz ki, ormanlarımız hiç yanmasın. Ancak, 7 arazöz, 3 su tankeri ve 5 ilk müdahale aracımızla yangınlara müda haleye hazır durumdayız. Vatandaşlarımızla zaman zaman toplantılar yaparak, orman yangınlarına çok duyarlı olunması gereken bu dönemde kendilerine eğitici bilgiler veriyoruz. Vatandaşlarımız, piknik yapılmaması gereken ormanlık alanlara girmemeye özen göstermelidirler.?

Müdürlüklerine bağlı olan Bandırma, Susurluk, Manyas, Erdek, Gönen ve Marmara ilçelerinde toplam 130 bin hektar orman alanı bulunduğunu belirten Açıcı, ?Her yıl, 600 bin fidan dikiyoruz. Bunun önemli bölümünü servi ve meşe oluşturuyor? dedi.
Bandırma Orman İşletme Müdürü Şükrü Açıcı, içinde bulunduğumuz 2015 yılında, ağustos ayına kadar olan 7 aylık dönemde, 9 milyon liralık odun satışı yaptıklarını açıkladı.

Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı