Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Erdek otopark sorunu ile karşı karşıya

Erdek otopark sorunu ile karşı karşıya

Turizm sezonuna gireceğimiz bugünlerde Erdek otopark sorunu ile karşı karşıya kaldı.

Turizm sezonuna gireceğimiz bugünlerde Erdek otopark sorunu ile karşı karşıya kaldı.
Erdek´te uzun yıllardır araç otopark yeri olarak kullanılan alanlar, arsa sahipleri tarafından trafiğe kapatıldı.
Önce, Milli Savunma Bakanlığı´na ait araç otoparkı olarak kullanılan Erdek İskele Meydanı araç trafiğine kapandı.
İskele Meydanının araç otoparkı olarak kullanılmasının iptalini takiben, Cumartesi günü de Erdek Devlet Hastanesinin ile Erdek Hükümet Konağı karşısında bulunan ve yıllarca araç otopark alanı olarak kullanılan arsanın sahibi Hamarat Ailesinin varisi Kudret Hamarat tarafından söz konusu arsa bölünerek araç trafiğine kapatıldı.
Hastane karşısındaki kendilerine ait alanın araç trafiğine kapatılmasıyla ilgili bilgi veren Kudret Hamarat, hastane karşısında yıllarca araç otoparkı olarak kullanılan 320 m2´lik arsanın dedelerinden kalma bir yer olduğunu açıkladı.
Bu arsanın 3 parselden oluştuğunu söyleyen Hamarat, diğer iki parselinde sahiplerinin olduğu bu yeri Erdek Belediyesi tarafından imar planında otopark alanı olarak ayırdığı, ancak istimlak etmediği için bedelini alamadıklarını bu yüzden buranın kullanım hakkının kendilerinde olması nedeniyle çevresine şerit çekerek kullanıma kapattıklarını ifade etti.
Yine özel mülkiyetli olduğu öğrenilen, Kumlu Yalı Caddesi güzergahında bankamatiklerin arkasında bulunan araç otopark yerinin de, arsa sahibi tarafından şerit çekilerek araç girişine son verildiği gözlemlendi.
Haber : Taygun Ertan



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli