Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Erdek sezona hazır

Erdek sezona hazır

Güney Marmara´nın turistik ilçesi olan Erdek, sezon hazırlıklarını tamamlayıp yaz sezonunda konuklarını bekliyor.

Güney Marmara´nın turistik ilçesi olan Erdek, sezon hazırlıklarını tamamlayıp yaz sezonunda konuklarını bekliyor.
Marmara Denizi´nde görülen müsilaj (deniz salyası) nedeniyle Erdek´te 2021 yaz sezonu rezervasyonlarında iptal yaşanmıyor.
Erdek´te Kafkas Otel İşletmelerinin sahibi turizmci Seçkin Arslan, deniz salyası konusunun Marmara Denizi´nde sadece bu yıl değil geçtiğimiz yıllarda da görüldüğünü hatırlattı.
Deniz salyasının bu sene biraz aşırı olduğunu, Erdek´i tanımayanlardan rezervasyonlarını iptal edenler olduğunu ifade eden Arslan, ?Erdek´i bilenler de denizin havasını suyunu özledikleri için burayı tercih ediyorlar. Erdek denizi kendi kendini temizler. Deniz patlıcanı ve midye toplanması yasaklanırsa Erdek denizi kendini temizler.? dedi.
Bir başka turizm işletmecisi Recep Eren ise, kendisinin her gün denize girdiğini, bazı bilim adamlarının kendilerini ön plana çıkartmak için konuyu abarttıklarını öne sürdü.
Eren, Erdek´te salya için medyaya servis ettikleri dip görüntülerin kanalizasyon borusunun ağzından çekildiğini belirtti.
Turizmci Gürcan Kanaoğlu ise ?Erdek yaklaşık 50 yıldır turizme hizmet etmektedir. 1 Haziran´dan itibaren normalleşmeye geçilmesiyle birlikte rezervasyon kabul etmeye başladık. Pandemi nedeniyle biraz geç başlayan sezonumuz, bu sene daha erken başladı. Bu sene de müsilaj nedeniyle tatilciler tedirgin oluyor, Erdek denizinde şu anda fazla bir şey yok, insanlar rahatça denize girebiliyor. Erdek´te doğa ve Kapıdağ ile birlikte tarihi eserlerimiz var. Otellerimizde Temmuz ve Ağustos rezervasyonlarımız oldukça iyi gidiyor, zaten Haziran döneminde turizm yavaş gidiyordu. Şimdi misafirlerimiz gelmeye başladı. Kaybımız sadece % 3-5 arası.? dedi.
Gaye Özdiker, ?Denizimiz çok güzel. Erdek gelmek isteyenler gönül rahatlığınla gelebilir. İlk etapta kötü bir reklam olmuştu, otellerimiz rezervasyonlarını alamaz oldu. Yakın bölgelerden gelecek olanlar tedirgin oldu.? dedi.
Tatil için ilçemize Bursa´dan gelen bir vatandaş ise, Erdek´i beğendiklerini ve o nedenle geldiklerini, havanın serin olması ve suyun ısınmaması nedeniyle denize girmeyip güneşlendiklerini, şu an itibariyle salyanın bulunmadığını söyledi.
Haber : Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Erdek sezona hazır
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli