Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Erdek Şoförler Odası Başkanı Tekin´den kış lastiği uyarısı

Erdek Şoförler Odası Başkanı Tekin´den kış lastiği uyarısı

Erdek Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Aydın Tekin, ticari araçlar için zorunlu kış lastiği uygulamasının 1 Aralık 2020 Salı günü itibariyle başladığını hatırlatarak, "Hepimizin can ve mal güvenliği için kış lastiğinin ve araç bakımının önemi büyük

Erdek Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Aydın Tekin, ticari araçlar için zorunlu kış lastiği uygulamasının 1 Aralık 2020 Salı günü itibariyle başladığını hatırlatarak, "Hepimizin can ve mal güvenliği için kış lastiğinin ve araç bakımının önemi büyük." dedi.
Ticari araçlarda zorunlu kış lastiği uygulamasına 1 Aralık 2020 tarihi itibariyle başlandı. Kış lastiği uygulaması 1 Nisan 2021 tarihine kadar devam edecek.
Erdek Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Aydın Tekin, sürücüleri uyararak ticari araçlar için 1 Aralık´tan itibaren zorunlu kış lastiği takmamanın cezasının 776 TL olduğunu açıkladı.
Başkan Tekin, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: "Ülkemizde şehirlerarası karayollarında seyreden tüm kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs ve kamyonet türü araçlar ile ticari otomobillerin 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasındaki dört aylık dönemde kış lastiği takması zorunlu. 1 Aralık´tan itibaren kış lastiği takmayan bu araçlara 776 TL ceza yazılacak. Ancak bu ceza miktarı sadece Aralık ayı için geçerli. Kış lastiği takmamanın cezası 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren ise yeniden değerleme oranında artacaktır.?
Haber: Tuncay Ertan



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli