Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Erdek sular altında

Erdek sular altında

İlçemizde dün akşam saatlerinde aniden çıkan fırtına ve yağış etkili oldu.

Dün akşam saatlerinde aniden bastıran yoğun yağış nedeniyle Erdek - Bandırma karayolu tek zeytin mevkiinde arazilerden inen sular nedeniyle geçici olarak ulaşım durdu. Su biriken yerlerden geçmek isteyen bazı sürücüler, araçlarının arızalanması nedeniyle mahsur kaldı.  Otogardan iskeleye inen Hükümet  Caddesi´nde birçok işyerini su bastı. Vatandaşlar iftar vaktine denk gelen saatte oluşan fırtına ve yağmur nedeniyle etkilenen işyerlerini temizlemeye başladı. Şiddetli yağışın geçmesinin ardından Erdek Belediye Fen İşleri ekipleri tarafından Erdek-Bandırma karayolunun temizlenmesiyle ulaşım tekrar açıldı. BASKİ ekipleri ise şehir içinde biriken suların tahliyesi ve mazgalların tıkanıklığını giderebilmek adına çalıştı.

Zeytin alanlarını yağmur ve dolu vurdu mu?

Erdek ve yöresinde dün yaşanan şiddetli yağmur ve dolunun, zeytinlik alanlara zarar vermesinden endişe ediliyor.

Erdek Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Dilek Işıktaş, ?Bu konuda şu anda bir şey söylemek mümkün değil, araştırıyoruz? dedi.

Marmarabirlik´e bağlı 162 sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Müdürü Selçuk Karagöz de, şu bilgiyi verdi:

?Ziraat Mühendisimiz, bugünden itibaren merkez ve kırsal bölgelerde incelemelere başladı. Bir-iki gün içinde bir sonuca varacağımızı düşünüyorum. Tabii ki, zeytinlik alanların zarara uğraması endişesini taşıyoruz. Dilerim, bu gerçekleşmez.?

Zeytin üreticileri, TARSİM Tarım Sigortası kapsamında bulunuyor. Bu alanların, herhangi bir doğal afet sonucunda zarar görmesi durumunda zararın yarısını bu sigorta şirketi karşılıyor.

Önder BALIKÇI - Tuncay ERTAN



Anahtar Kelimeler: Erdek sular altında
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli