Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Erdek Tatlısu Mahallesi´nde köpek ve kedi katliamı

Erdek Tatlısu Mahallesi´nde köpek ve kedi katliamı

Erdek İlçesi Tatlısu Kırsal Mahallesi´nde sık sık yaşanan sokak köpeği ve kedi katliamına yenileri daha eklendi.

Erdek İlçesi Tatlısu Kırsal Mahallesi´nde sık sık yaşanan sokak köpeği ve kedi katliamına yenileri daha eklendi.
Erdek İlçesi´ne bağlı Tatlısu Kırsal Mahallesi´nde bir sokak köpeği ve 8 yavrusu ile ikisi hamile 3 kedinin zehirli et verilerek zehirlendiği tahmin ediliyor.
Erdek İlçesi Tatlısı Kırsal Mahallesi´nde Ana Okulu olarak kullanılan binanın bahçesinde vatandaşlar tarafından bakılan bir sokak köpeği ile 2 aylık 8 yavrusuna kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından zehirli et verildi. Zehirli etten çevrede bulunan ikisi hamile 3 kedinin de yediği ve bu kedilerinde zehirlendiği öğrenildi. Etten yiyen ve zehirlenen köpekleri gören vatandaşlar teyakkuza geçerken, olay yerine gelen hayvan severler yaptıkları müdahalelerle sokak köpeğinin 6 yavrusunu kurtarabilmeyi başarırken, anne ile 2 yavrusu ile ikisi hamile 3 kedi ise kurtarılamayıp öldü.
Tatlısu Mahallesi´nde son aylarda bu tip olayların her geçen gün arttığına dikkat çeken Hayvansever Semra Sezgin, yaşanan olayın son derece üzücü olduğunu belirterek "Sarı ismini verdiğimiz anne köpek ile 8 yavrusunun yanı sıra ikisi hamile 3 kediyi zehirlemişler. 6 yavru köpeğimizi kurtardık. Anne ve diğer 2 yavru ise ölmüştü. Çok yazık, günah bu hayvanlardan ne istediler anlamadım. Sonuçta onlar da bir can. Er ya da geç bunları yapanların cezasız kalmayacağına inanıyorum.? diye konuştu.
Bu tip olayların mahallede büyük artış gösterdiğinin altını çizen Sezgin, ?Tatlısu Kırsal Mahallesi´nin önemli alanları görebilecek şekilde mobesa kameraları konulması için Erdek Kaymakamlığı´ndan destek beklediklerini.? açıkladı.
Haber : Tuncay Ertan



Güçlü Başak
18.08.2020 15:21:20
19 nisan 2020 tarihinde bana ait olan karneli 2 köpeğim ve 5 adet kedim evimin önüne zehirli et atılarak zehirlendi. Köylüler motorsikletle geçerken köpeklerin bağırdığı için yapıldığını söyleseler de bildikleri ismi gizliyorlar. Jandarma çok yardımcı olsa da kamera olmadığı için suçluyu bulamadı. Tatlısuda bunun gibi olaylar çok sık yaşanmakta bu yüzden mobese kameraları gerçekten gerekli.

  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı