Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Erdek Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı:

Erdek Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı:

?Kapıdağ´da RES doğru değil!?

Erdek Ticaret Odası(ETO) Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) Turizm Kurulu Başkanı Mimar F. Özlem Sarı, 27 Eylül ?Dünya Turizm Günü?nde açıklamalarda bulundu. Sarı, dünya, ülkemiz ve Erdek turizmi hakkında düşüncelerini açıkladı.
ERDEK´TE SEZON VASAT GEÇTİ
Erdek´te yaz sezonunun salgın nedeniyle vasat geçtiğini belirten Sarı, ?Geçen yıl, ekonomik nedenlerle istenen düzeyde olmayan Erdek turizmi, bu yıl da istediğini bulamadı? dedi.
Erdek´te, temmuz ayında çok durgun geçen turizmin, ağustos ayında biraz hareketlenerek vasat olarak gerçekleştiğine işaret eden Sarı, ?Dilerim gelecek yıl daha iyi bir sezon geçiririz? diye konuştu.
YENİ COĞRAFİ İŞARETLER
5 yıllık bir çabanın ardından Kapıdağ´ın mor soğanı ve Marmara Mermeri´ne ?coğrafi işaret? aldıklarına dikkati çeken Sarı, şunları söyledi: 

?Erdek´in birçok ürünü coğrafi işaret alacak kalitede. Örneğin önümüzdeki dönemde Avşa´nın şarap ve üzümü, Marmara Saraylar´ın Adakarası üzümü ve işaret çalışması yapmak istiyoruz. Tabii ki, coğrafi işaret almak yetmiyor. Bu belge devlet tarafından verildiğine göre işaretin saygınlığı da yine devlet tarafından hissettirilmeli. Coğrafi işaretin bir daire başkanlığı olduğu halde bu işareti alan ürünlerin daha saygın duruma getirilip bunun fiyatlara da yansıması gerekiyor. Yani devlet, kendisinin verdiği belgeyi değerli kılmak için çaba harcamalı.?
Ülkemizin en kaliteli midyesinin Erdek Körfezi´nde yetiştiğini vurgulayan ETO Başkanı Özlem Sarı, Erdek´teki tarım ürünlerinin çok zengin olduğunu belirtti.
KAPIDAĞ´DAKİ RES´LERE KARŞIYIM
Kapıdağ´da kurulan Rüzgar Enerji Santrallerine(RES) karşı olduğunu açıklayan Sarı, şu değerlendirmede bulundu:
?Kapıdağ gibi bir cenneti tahrip ederek RES kurulmaz. Bu gibi doğa cennetlerinde, elektrik enerjisi için RES´lerin yerine neden güneş enerji santralleri kurulmaz? Bu gibi yatırımlar yapılırken o yöreye yarar sağlaması gerekirken, neden zarar verilir? Demek ki, bazı yöreler için yıllar öncesinden ömür biçilmiş. İşte BAGFAŞ ve Etibank tesislerinin yapılmasından sonra Tatlısu
da yıllar sonra ömrünü tamamladı. Şimdi sırada Kapıdağ´ın da belli bir süre sonra ömrünü tamamlaması var gibi görülüyor.?
Haber : Önder Balkçı



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli