Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Erdek Ticaret Odası, Etiyopya heyetini ağırladı

Erdek Ticaret Odası, Etiyopya heyetini ağırladı

Erdek Ticaret Odası (ETO) daveti üzerine Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Wondimu Gezahegn Gebremichael Erdek ve Bandırma´da incelemelerde bulundu.

Erdek Ticaret Odası (ETO) Başkanı Özlem Sarı´nın daveti üzerine Hakkı Zakir İpek´in mihmandarlığında Erdek ve Bandırma´da bir dizi ziyaretler ve görüşmeler gerçekleştirmek üzere bölgemize gelen Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Wondimu Gezahegn Gebremichael önemli temaslarda bulundu.
Başkonsolos Wondimu Gezahegn Gebremichael, Başkâtip Selam Nigussie Kestela, Başkonsolosun Asistanı Nayad Çor´dan oluşan Etiyopya heyetinin ilk durağı Bandırma oldu.
Bandırma´da, 17 Eylül Üniversitesi öğretim görevlilerinden Prof. Dr. Gökhan Orhan, Erdek Ticaret Odası Genel Sekreteri Dilek Güneş, Bandırma Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Bandırma Belediye Meclis Üyesi Adem Yılmaz, AB Uzmanı ve Proje Koordinatörü Hakkı Zakir İpek ve İş Adamı Tarık Karpuz program süresince Etiyopya heyetine eşlik ettiler.
Bandırma programı sona eren Etiyopya heyeti ziyaret ettiği ilçemizde Erdek Ticaret Odası´nda sektör temsilcileri ile tanıştı. 

Karşılıklı tanıtım ve bilgilendirmenin gerçekleştirildiği toplantıda; turizm, sağlık, tarım ve madencilik sektörünün bölgedeki temsilcileri Etiyopya´daki yatırım fırsatları ve ticari avantajlar hakkında bilgilendirildiler.
Toplantı sonrası 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Erdek Belediye Başkanı seçilen Hüseyin Sarı´ya nezaket ziyaretinde bulunan heyetin onuruna Erdek Ticaret Odasının düzenlediği akşam yemeğine protokol üyeleri ve iş dünyası katılım sağladı.
Başkonsolos Wondimu Gezahegn Gebremichael, İstanbul´a dönüşünden önce Bandırma´da Kaymakam Günhan Yazar ve daha sonra Belediye Başkanı Tolga Tosun´u da ziyaret ettikten sonra bölgemizden ayrıldı.
Haber : Tuncay Ertan



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli