Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Erdek Uskumrusu sokaklara taştı

Erdek Uskumrusu sokaklara taştı

taştı. Balık mevsiminin açıldığı 1 Eylül´de ilk kez Erdek´te avlanıp Bandırma balıkhanesine getirildiği için adına ?Erdek uskumrusu? denilen denizlerin kraliçesi uskumru kilogramı 20 liradan adeta kapış kapış satıldı.

Bandırma´da yaklaşık 10 yıldan beri görülmeyen uskumru balığı bollaşınca adeta sokağa taştı. Balık mevsiminin açıldığı 1 Eylül´de ilk kez Erdek´te avlanıp Bandırma balıkhanesine getirildiği için adına ?Erdek uskumrusu? denilen denizlerin kraliçesi uskumru kilogramı 20 liradan adeta kapış kapış satıldı.

Her geçen gün giderek bol miktarda gelen uskumru, balıkhane dışında da satılmaya başlandı.

İnönü Caddesi kaldırımında takribi birer kilogramlık tablalarda 20 liradan uskumru satan Mehmet Vehbi ?Uskumru balığını yaklaşık 10 yıldan beri göremiyorduk. Onun yerine Norveç´ten ithal uskumru satlııyordu. Yeniden bu değerli balığın denizlerimizde görülmesi sevindirici. Balık av yasağına uyulması, gırgırların 25 kulaçtan uzun olmaması, İmralı Adası civarında 15 yıldan beri balık avı yasağının sürekli uygulanması sonunda Erdek ve Marmara Adası açıklarında avlanmaya başladı.? Uskumru bolluğuna hamsi ve sardalye balığının da etkisi olduğunu belirten balıkçı Mehmet Vehbi, uskumrunun özellikle sardalye, hamsi ve kıraça balığı ile beslenmesi sebebiyle denizlerimizde yeniden görülmesinin sevindirici olduğunu söyledi. 

Haber : Erdem Özcan

/resimler/2015-9/13/0414246060125.jpg



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false