Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Erdek uyuma yerli esnafına sahip çık

Erdek uyuma yerli esnafına sahip çık

Mart ayından bu yana yeni tip Covit-19 denen virüs belasıyla uğraşıyoruz.

Mart ayından bu yana yeni tip Covit-19 denen virüs belasıyla uğraşıyoruz. 

Tüm Dünyada olduğu gibi ülkemizde de, pandemi ile mücadele kapsamında vaka sayılarının artış hızı dikkate alınarak belirli aralıklarla bir dizi kısıtlamalar yürürlüğe konuluyor. 

Alınan tedbirler nedeniyle işyerlerinin bir kısmı kapatılırken, bir kısmına da belirli saat dilimleri arasında açık olmalarına izin veriliyor. 

Getirilen kısıtlamalar, yasaklar küçük esnafın canına okurken, ilçemiz dahil bir çok il, ilçe ve beldelerde kahvehane, kıraathane, bakkal, tekel bayii ve internet salonları vb. gibi işletmelerin camlarına asılan ?devren satılık´ ilan sayısı her geçen gün artıyor.

Bu kısıtlamalara tabii ki kimse karşı değil, sağlık her şeyden önemli.

Ancak çıkarılan genelgeler ve açıklanan kısıtlamalar resmen anayasayı tanımamadır. Zira anayasamızda eşitlik ilkesinin olduğu unutulmamalıdır. Yapılanlar bu ilkeyi ayaklar altına almaktır. 

Benim ilçemde ki yerli ve milli tekel bayiinin satış yapması yasak ama market zincirlerinin tek elçileri, kapitalist ruhlu kodamanların alkol ve sigara satışı yapmaları serbest. 

Ahmet Kaya´nın dediği gibi ?Nerden baksan tutarsızlık, nerden baksan ahmakça?. 

Bu kadar zor bir dönemden geçen küçük esnafa karşı yapılan bu hakaret sayılacak davranışa tüm Erdeklilerin ortak bir cevap vermesi gerektiğini düşünüyorum. 

Yaşadığımız şu zor dönemde hiç kimse zincir marketlere gitmeden tüm ihtiyacını ev ve işyerlerine en yakın bakkal ve yerel marketlerden karşılasa et ürünlerini yerel kasaplardan alsa hem yerli esnafımıza destek çıkmış olur hem de bizleri bu düzene muhtaç bırakan zihniyete karşı okkalı bir cevap vermiş oluruz.  

Esnafımız memleketimizin temel taşı, harcı, betonu ve huzurun sigortasıdır. Küçük esnaf, bizi biz yapan milli ve yerli değerlerimize sahip çıkandır. 

Her zaman sizlerin yanında olan, veresiye defterini açan, ?paran yoksa sonra verirsi´ diyen, ?gel bir bardak çayımı iç´ diyerek muhabbetini esirgemeyen, cenazemizde, düğünümüzde yanımızda olan, mahalleyi, sokağı gözetleyen, kollayan esnafımıza sahip çıkma zamanıdır.

Çünkü yerel esnaftan alışveriş ekonomiye can vermek demektir. Çünkü yerel esnaf bizi biz yapan milli ve yerli değerlerimize sahip çıkmak demektir. 



gürcan yayıkçı
6.12.2020 21:48:10
Güzel bir konuya değinmişsiniz. Erdek halkı esnafına destek vermeli zor günlerinde yanında olmalı.

  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli