Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Erdek Ziraat Odası Başkanı Özgör:

Erdek Ziraat Odası Başkanı Özgör:

Erdekli müstahsilin kaybı 40 milyon lira

Erdek Ziraat Odası Başkanlığı´nın delegelerinin belirlendiği 23 Aralık 2018 Pazar günü yapılan delege seçimlerinde Erdek Ziraat Odası Başkanı Haluk Özgör, Yalı Mahallesi delege adayı olarak girdiği seçimi 51 oy farkıyla kazanmıştı.
Erdek Ziraat Odası Başkanı Haluk Özgür, Yalı Mahallesi delegesi seçilebilmesi için rakibi bilindiği gibi Ramazan Akdağ olmuştu. 338 oda üyesinin oy kullandığı seçimde Haluk Özgör 192, Ramazan Akdağ 141 oy alırken 5 oyda geçersiz sayıldı.
Ziraat Odası delege seçimlerinin yapıldığı 28 mahallede; Haluk Özgör yalı Mahallesi delegesi olarak yeni dönemde de görev almayı hak ederken, Zeytinli Mahallesi Birand Baycan, Sahil Mahallesi Semra Koza Baycan, Halitpaşa Mahallesi Mustafa Saçıl, Atatürk Mahallesi İbrahim Kaba, Alaattin Mahallesi İsmail İşler, Ormanlı Mahallesi Hayrettin Birol, Hamamlı Mahallesi Yusuf Ay, Belkıs Mahallesi Zafer Sert, Yukarı Yapıcı Mahallesi Serdal Bol, Çakıl Mahallesi Ahmet Dinçer, Ocaklar Mahallesi Hasan Togay, Aşağı Yapıcı Mahallesi Şaban Topuz, Çayağzı Mahallesi İshak Yavaş, Narlı Mahallesi Hüseyin Dağtekin, İlhanlar Mahallesi Mustafa Alten, Ballıpınar Mahallesi Necmi Sezer, Turan Mahallesi Nizamettin Dolan, Karşıyaka Mahallesi Şaban Telemeci, Kestanelik Mahallesi Mümin Tezel, Çeltikçi Mahallesi Özden Zeyrek, Tatlısu Mahallesi Cüneyt Balaban, Poyrazlı Mahallesi Özkan Çorak, Harmanlı Mahallesi İsmail Özdemir, Paşalimanı Mahallesi Atilla Yıldız, Doğanlar Mahallesi İlhan Helvacı, Tuzla Mahallesi Bayram Derelican, Balıklı Mahallesi İsmail Çavuş delege olarak seçildiler. 

Delege seçimlerini ile 2018 yılı zeytin hasadını değerlendiren Erdek Ziraat Odası Başkanı Haluk Özgör, Erdek´te bir mahalle dışında diğer tüm mahalle delegelerinin kendi yanında olduğunu öne sürdü.
Delege seçimlerine hazırlıksız yakalandıklarını söyleyen Haluk Özgör, ?Burada siyasetin oyununa düştük. Siyasetin odaya girmesi bütün işlerimizi allak bullak etti. 23 Aralık´ta delege seçimlerini yapalım dedik. Erdek´te önceki dönemde alamadığım 2-3 mahalle vardı. Beni desteklemeyen mahalleleri de bu sefer aldım. Erdek´te bir mahalle haricinde geri kalan mahalle delegeleri hepsi benim yanımda. Bir önceki seçimde şahsımı köylerde 13-14 delege desteklerken bu sayı bu sefer 24-25 delegeye çıktı.? dedi.
1 Şubat 2018 tarihinde genel kurul yapmayı düşündüklerini ifade eden Özgör, ?Genel Kurulda ?28´de 28´ sonuç her zaman istediğimdi. Bu seferde öyle olacak. Dört yıldan beri bu oda için çalıştım. Geceli gündüzlü çalışarak bir şeyler yapmaya çalıştık. Benim için güzel bir seçim oldu. Kolay bir seçimle bu koltukta oturmak beni gerçekte huzursuz ederdi. Bu oda da yapılacak çok işler var. İki tane başkanın arka arkaya vefat etmesi içerideki huzursuzluk yönetimin huzursuzluğu, senlik, benlik davaları çalışanlarla başkanın kontak kuramaması herkesin ayrı bir şekilde çalışıyor olması odamızı çok geriye attı. Şimdi hepsi düzene girdi. Bundan sonra yolumuz açık. 1-2 personelle çalışan odamız da şu anda 5-6 personel çalışıyor.? diye söyledi.
Bu seneki zeytin hasadı hakkında da konuşan Özgör, ?2018-2019 zeytin kampanyasının bozuk olmasının ilçemiz müstahsilini derinden etkileyeceğini kaydetti.
Kasım 2019 ayına kadar ayakta durabilmenin formüllerini bulmak zorunda olduklarının altını çizen Özgör ?Bu yıl zeytin 2,5 milyon kilo da kaldı. 2,5 milyon kilo zeytin Erdek için çok büyük bir kayıp. Erdek olarak 40 milyon lira paramız kayıp. Geçen sene aldığımız 50-55 milyon lira bu yıl alınan 18-19 milyon lira aradaki yaklaşık 40 milyon liralık fark ilçemizi derinden etkileyecek gibi görünüyor. Marmarabirlik % 40´ları dağıttığı zaman iş tam ortaya çıkacak.? diyerek sözlerine ekledi. Haber Merkezi



gürcan yayıkçı
3.01.2019 16:52:31
Rahmetli eski Ziraat odası başkanı Mehmet amcanın oğlu Mustafa Saçıl bu sene tekrar aday olursa kazanır. Geçen seçimlerde Hüseyin Sarı nın desteğiyle kazandın.Ne kadar çok personel o kadar çok maliyet demektir.

  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli