Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erdek 15 Temmuz’da tek yürek oldu

Erdek 15 Temmuz’da tek yürek oldu

Erdek’te “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” anmaları yapıldı.

Erdek’te “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” anmaları yapıldı.

Etkinlikler, şehitlerimizi anma programı ile başladı.

Gün boyu süren program kapsamında ilk olarak Erdek Şehitliği ziyaret edildi. Ziyarete Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Şehitlik anıtı önünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimiz anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından Şehit J.Kd.Yzb. Selim Özdemir’in kabri ziyaret edilerek okunan dualarla şehitlik ziyareti son buldu.

Kaymakam Atasoy, Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık ve protokol tarafından saat 11.00’de Erdek Açık Hava Müzesi’nde, 15 Temmuz temalı fotoğraf ve resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Saat 12.30’da, Piri Reis Camii’nde 15 Temmuz şehitleri için hatim ve dualardan sonra Mevlit-i Şerif okundu.

Saat 14.30’da Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy ve protokol üyelerince şehit aileleri evlerinde ziyaret edildi.

Ali Haydar Sarı Sahil Bandı'nda başlayan “Demokrasi ve Birlik” kortej yürüyüşü, Cumhuriyet alanında son buldu.

Saat 20.30'da, Cumhuriyet alanında şehitler için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Kur'an-ı Kerim tilaveti, sinevizyon gösterisi sunuldu.

MHP Erdek İlçe Başkanı Fatih Bağcı ile Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy halka hitap etti.

MHP İlçe Başkanı Fatih Bağcı, yaptığı konuşmada “15 Temmuz ihanet ve işgal girişiminin 6. yılında, bu hainliğin unutulmaması adına toplanmış bulunmaktayız.” dedi.

15 Temmuz 2016'da aziz milletin basireti, feraseti ve cesareti ile kara lekelerle dolu demokrasi tarihimize bembeyaz, tertemiz bir

sayfa açıldığına vurgu yapan Bağcı, “Milletimiz asıl gücün topta, tüfekte değil imanda olduğunu tüm dünyaya bir kez daha ispat etmiştir. Bir selanın yüzlerce tank ve uçak sesini bastırdığına herkes şahit olmuştur. Büyük Türk Milleti artık oyun oynanacak, ayar verilecek bir millet olmadığını tüm dünyaya kanıtlamıştır.” diye konuştu.

O gece market, banka ve akaryakıt kuyruklarında olmayıp, meydanlarda tankların ve namluların ucunda iradesine ve devletine sahip çıkan tüm vatandaşları, görevinin başında olan tüm devlet görevlilerini şükran, minnet ve saygıyla selamladığını dile getiren Bağcı, “Şehadet mertebesine ulaşanları rahmetle anıyor, gazi mertebesine yükselenlere rabbimden acil şifalar diliyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmalardan sonra, mehteran, ilahi grubu ve semazen gösterilerinin yapıldığı program, saat 00.13'te sela okunmasıyla son buldu.

Cumhuriyet alanındaki törene Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Erdek Deniz Üs ve Garnizon Komutanı Dz. Alb. Ertan Engerek, Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, Erdek Cumhuriyet Savcısı Hamza Çağlayan, protokol üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Haber: Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Erdek Temmuz’ yürek
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli