Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Erdek ADD, Aksoyu andı

Erdek ADD, Aksoyu  andı

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Erdek Şubesi, 31 Ocak 1990 günü faili meçhul cinayete kurban giden Prof. Dr. Muammer Aksoyu ölümünün 22. yıldönümünde andı.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Erdek Şubesi, 31 Ocak 1990 günü faili meçhul cinayete kurban giden Prof. Dr. Muammer Aksoy`u ölümünün 22. yıldönümünde andı.
ADD Erdek Şubesi Başkanlığı tarafından, Prof. Aksoy`un ölümünün 22. yıldönümünde, Atatürk Anıtının bulunduğu Cumhuriyet alanında tören düzenlendi. Törene katılan ADD Erdek Şube Başkanlığı yöneticileri, anıta çelenk sunup, saygı duruşunda bulunup ardından İstiklal marşımız okundu. 
 "1980 yılında Türkiye Barolar Birliği`nin düzenlediği 3. Türk Hukuk Kurultayında, Türk Hukuk Devrimi ve Laik Hukuk ve Laik Devlet Anlayışı konularında birer bildiri yayınlamıştır. Bu bildirilerle Atatürk`e diktatör diyenlere gerekli yanıtları vermiş, laikliğin ve hukuk alanındaki devrimlerin önemini anlatmaya çalışmıştır.
Atatürkçülüğün, `Onun sarı saçlarının, mavi gözlerini övmek değil, ilkelerine sahip çıkmak olduğunu` belirtmiştir.
1987 yılında toplanan Demokrasi Kurultayı`nda, demokrasinin yanında faşizm ve şeriat tartışılmış, şeriatın ülkemizde neler yapabileceğini Muammer Aksoy, açık ve çarpıcı bir biçimde ortaya koymuştur. Atatürk ilkelerinden ve devrimlerinden verilen ödünlerin ülkeyi nereye götürdüğünü çok iyi kavrayan Aksoy, 1989 yılında Hıfzı Veldet Velidedeoğlu, Basri Savcı, Münci Kapani ve Bahriye Üçok gibi aydınlarla birlikte Atatürkçü Düşünce Derneği`ni kurmuş ve kurucu genel başkanı olarak çalışmıştır.
Ancak, Atatürkçülüğün ve bağımsızlığın ödün vermez savunucusu Prof. Dr. Muammer Aksoy, 31 Ocak 1990 günü saat 19:15`te Ankara Bahçelievler`deki evine giderken öldürülmüştür. Cinayetten 2 saat kadar sonra gazeteleri arayan kişi, `Tesettür konusunda İslama karşı takındığı tavır nedeniyle Müslümanlar tarafından cezalandırıldı. Olay İslami hareket adına üstleniliyor. 7.65 Baretta ile cezalandırılmıştır` dedi. O gün olay yerinde bulunan 3 mermi kovanı dışında dava dosyasına bir şey konulamadı.
Oysa öldürülmesiydi, sonra ki günkü basın açıklamasında şu sözleri söyleyecekti Aksoy;
`Atatürk`ün, din düşmanı olduğunu söyleyenler her alanda kendileri gibi düşünmeyenleri ve farklı inançlara sahip olanları ezmeyi, yok etmeyi, din uğruna cihat sayan vicdan özgürlüğü düşmanlarıdır. Atatürkçüler, dinin değil, din bezirganlarının düşmanıdırlar. Vicdan özgürlüğünün değil başkalarının vicdan özgürlüğünü tanımayan, vicdan ve inancı kendilerinin tekeline almak isteyen saldırganların düşmanıdırlar. Uygarlıktan yana olanlar, gerilikten yana olanlar kadar yürekli ve özverili olmadıkça, Türkiye`nin aydın ufuklara doğru gidişi sürdürülemez, dahası ortaçağ karanlığına gömülmesi önlenemez…`
Prof. Dr. Muammer Aksoy`un, cenazesinde Cumhuriyet`in bir başka yazarı hocasının fotoğrafını kortejin en önünde kucağında taşıdı. Bu yazarımız, 1993 yılında yitirdiğimiz Uğur Mumcu`ydu…"


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli