Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Erdek ADDden eylem

Erdek ADDden eylem

Ortaokul önünde Andımız”ı okudular

Sâkine Kılıç`ın başkanlığındaki Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Erdek ilçe yönetim kurulu ve dernek üyeleri, Milli Eğitim Bakanlığı`nın yeni yönetmeliğinde yer alan "Andımız"ın, yalnız ilkokullarda okunup, ortaokullarda kaldırılmasını protesto ettiler.
Bu amaçla Erdek Atatürk Ortaokulu önünde toplanan ADD`liler, "Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile birlikte "Andımız"ı seslendirdiler.
Gerçekleştirilen eylem ile ilgili olarak ADD Erdek Şube Başkanı Sâkine Kılıç imzasıyla aşağıdaki yazılı açıklama yapıldı: "Millet, ulus, sadece bir arada yaşayan insanlar topluluğu değildir. Onları bir arada tutan birçok değerin içinde millî marşlar gibi değerler de vardır. Atatürk`ün Gençliğe Hitâbesi, Bursa nutku da Türk Milleti`ne mal olmuş millî ifade ve değerlerdir. İşte, okullarımızda okutulan ANDIMIZ da, bu birlik ve beraberliğin temel değerlerinden biridir. Bir ulusu ayrıştırmanın temelinde, temel değerleri ile oynamak, millî marşlarını söyletmemek gelir. Bu gidişle zaman içinde İstiklâl Marşı`nı bile gereksiz göreceklerdir. Ancak buna, Mustafa Kemal Atatürk`ün dediği gibi `Hiçbir harici ve dahili güçlerin kudretleri yetmeyecektir.`
İşte, dün olduğu gibi bugün de bizler, Atatürkçüler, buna izin vermeyeceğiz. Buna, `Andımız` gibi ant içeriz."
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false