Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Erdek, Aleyna’yı kucakladı

Erdek, Aleyna’yı kucakladı

Kaymakam Atasoy: “Hiçbir başarı tesadüf değildir”

Fransa’da, “Uluslar Okullar arası Federasyonu” tarafından düzenlenen atletizm yarışmalarında, “yüksek atlama” dalında, İspanya’nın ardından dünya ikincisi olan Aleyna Karaca’yı Erdek bağrına bastı.
Aleyna Karaca için Erdek’te bir tören düzenlendi.
Fransa’dan dönen Karaca, önce hükümet konağı önünde, Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy, sporcular ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Genç milli sporcu Karaca ve  hocası Milli Takım Antrenörü Niyazi Gülhan, eskort eşliğinde girdiği Hükümet konağı bahçesinde Kaymakam Atasoy’a Türk Bayrağı hediye etti. Duygusal dolu dakikaların yaşandığı törenin ardından cumhuriyet alanına geçildi. Kaymakam Atasoy, belediye meclis üyeleri, CHP Erdek İlçe Başkanı Hale Tuna, Ak Parti İlçe Başkanı Musa Alioğlu, Erdek Atletik Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları ve vatandaşların bulunduğu törende konuşurken gözyaşlarını tutamayan Aleyna Karaca, “Erdek’e dünya birincisi olarak dönmeyi çok isterdim. Ancak söz veriyorum, daha çok çalışıp, dünya birincisi olacağım” dedi. Antrenörü Niyazi Gülhan ile birlikte 10 yıldır haftanın altı günü, bazen de yedinci gün, çoğu kez iki idman yaparak çalışıp, başarıyı yakaladıklarına dikkati çeken Karaca, “Bana destek veren herkese ve özellikle ağabeyim, annem, babam, doktorum, öğretmenim, antrenörüm, her şeyim Niyazi Gülhan’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.
NİYAZİ GÜLHAN KÜRSÜDE
Aleyna Karaca’nın antrenörü, 18 Eylül Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni ve Milli Takım antrenörü Niyazi Gülhan, “Erdek’teki imkânlar kısıtlı, hiçbir şey yapamazsın” diyenlere bu başarıyla en güzel cevabı verdiklerini belirterek, şunları söyledi:
“Erdek’e geldiğimde atletizmle uğraşan sadece 4 sporcum vardı. Şimdi bu sayı 100’ü aştı. Aleyna’yla yüksek atlama çalışması yaptığımız ilk günlerde otellerden yataklar toplamıştık. Daha sonra devlet bize yüksek atlama için yataklar gönderdi. Tabii ki çok zorluklar içinde çalışıyoruz. Ancak severek çalışarak başarıya ulaşıyoruz. Daha da büyük başarılara imza atacağız. Çocuklarımızın sportif başarılarının yanı sıra akademik başarılarını da çok önemsiyoruz. Küçük Erdek’ten çıkardığımız bu büyük başarıyı herkese armağan ediyoruz. Bu arada bize destek verenlere, başta Kaymakamımız, Belediye Başkanımız, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve sayın Ziya İlgen olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz.”
KAYMAKAM ATASOY: “HİÇBİR BAŞARI TESADÜF DEĞİLDİR”
Fransa’da, 70 ülkeden 3500 sporcunun yarıştığı “ISF Atletizm Dünya Şampiyonası”nın “yüksek atlama” dalında dünya ikincisi olan Aleyna Karaca’nın başarısını kutlayan Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy da şöyle konuştu:
“Hiçbir başarı tesadüf değildir. Her başarının arkasında uzun emek ve çaba vardır. Bu başarıda da, kızımızın emekleri, anne-babasının büyük desteği, hocasının özverisi bulunuyor. Aleyna kızımızı, Erdek’i ve ülkemizi dünyada en iyi şekilde temsil edip, bize bu güzel duyguları ve gururu yaşattığı için kutluyorum.”
Kaymakam Atasoy, daha sonra Aleyna Karaca’yı alnından öptü.
Ardından, üzerinde Aleyna Karaca’nın fotoğrafı bulunan pasta kesildi.
Haber : Önder Balıkçı-Tuncay Ertan



Yahya Dogan
24.05.2022 23:43:42
Aferin sana Aleyna Erdek seninle gurur duyuyor,sana ve emek verenlere teşekkürler. Başarıların devamını dilerim. 532 623 38 03

Anahtar Kelimeler: Erdek Aleyna’ kucakladı
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli