Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Erdek, Ali Öztaylan’ı bağrına bastı

Erdek, Ali Öztaylan’ı bağrına bastı

AK Parti Balıkesir Milletvekili Adayı Ali Taylan Öztaylan seçim çalışmaları kapsamında Erdek’i ziyaret etti.

Partililer tarafından büyük bir coşku ile karşılanan Öztaylan “Erdek’in bende ayrı bir yeri var. Ben bu sokaklarda bu sahillerde büyüdüm. Her yerde anılarım var güzel Erdek’e bu şekilde gelmek beni ayrıca gururlandırdı” dedi.  
Ali Öztaylan’ın ilçemize gerçekleştirdiği ziyarette; AK Parti Erdek İlçe Başkanı Musa Alioğlu ve yönetimi, AK Parti Belediye Meclis üyeleri, AK Parti Balıkesir eski Milletvekili Cemal Öztaylan ve Erdek Belediyesi eski başkanı Hüseyin Aysan’da hazır bulundu.
Ali Taylan Öztaylan konuşmasının devamında “Bugün bu mübarek ramazanın son günlerinde buraya geldiğiniz, bizleri desteklediğiniz, bizle beraber olduğunuz için çok teşekkür etmek istiyorum. Tabi ki Erdek'in bende ayrı bir yeri var. Benim annem Erdek’li. Ben Mustafa Aysan’ın torunuyum. Meryem Aysan’ın oğluyum. Kurbağalı mevkiinde yüzmeyi öğrendim. Orada kolumuzu, bacağımızı yardık, kırdık.               
Erdek’te çok vaktimiz geçti. Bu sokaklarda, cafelerde gezdik, her yerde anılarımız var.  Buraya bu şekilde gelmek ayrı bir gurur kaynağı, ayrı bir mutluluk. Bu sokaklara, bu vatandaşa, bu hemşehrilerime  daha farklı daha iyi hizmet edebilmek inşallah nasip olur.” dedi. 


Erdek’i Güney Marmara'nın incilerinden biri olduğuna vurgu yapan Öztaylan “Geçtiğimiz senelerde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz'ın da öncülüğünde son dört yılda iki yüz milyon TL'ye yakın çok büyük bir yatırım aldı. İlk defa doğalgaz geldi. Elektrik yer altına alınıyor, Internet altyapısı yenileniyor. Çok büyük bir hizmetler geldi. Asfaltlarımız atıldı. geçen yaz bildiğim kadarıyla çok çok güzel geçti.  Sahil bandımız yenileniyor Cem Karaca’nın, Zeki Müren’in geldiğine inşallah daha ermese de o zamanlara kadar götürülecek bir hale geleceğini ümit ediyoruz. Tabii diğer bir yandan bölgede malumunuz Bandırma, nüfus olarak, sanayi olarak, ekonomi olarak bir çekim merkezi. Gönen, Erdek, Marmara ve Manyas ilçelerimiz buranın etrafını kuşatıyor. Şimdi Balıkesir Güney Marmara Bölgesi, Çanakkale Köprüsü gibi bize geldi malumunuz artık Avrupa'ya açılan, yani Marmara Denizi'ni dönüp, üç köprüyü kullanarak Avrupa'ya girmek yerine veya İzmir körfezine inmek yerine artık Çanakkale Köprüsü'nden ilk ihracat altyapısı oluşturabilecek çok kuvvetli ve kudretli bir hat sağlanmış oldu. Diğer yandan İstanbul'dan İzmir'e Türkiye'nin en büyük otoyolunun inşası tamamlandı ve oradan Karacabey üzerinden yine bu hatta ulaşım hakkımız var. Bandırma’dan demir yoluyla İzmir Limanı'na kadar sanayici, üretici bunu götürüyor.” diye konuştu. 
Marmara Bölgesi’nin, İzmir’in, yalova’nın ve Sakarya’nın artık dolduğunu belirten Öztaylan “En bakir alan Balıkesir kaldı. Şimdi çokça yatırım geliyor, bazı yatırımlarla ben de yatırım ofisi çalışmalarım kapsamında kamera arkasında destek verme şansımız olmuştu. Bu şansımızı iyi değerlendirmemiz lazım. Doğru koordine olmamız lazım, buranın ekolojisini düşünmemiz lazım. Buranın sosyolojisini düşünmemiz lazım. Buranın altyapısını düşünmemiz lazım. Burada da bunu önce devlet hakkı, parti hakkı ve sivil toplum kuruluşlarının hakkıyla beraber ortak bir şekilde dizayn edebilmemiz gerekiyor. Bu konuda önce bana, onu anlatıp kısmet ederse, sonra hep beraber bizlere, sizlere çok büyük görev düşüyor. 
Son olarak ben Yaşar Ceyhun Mırız abime ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Kalkıp geldiği için, böyle benden yakışıklı olduğu kravatnını bağladığı için çok çok teşekkür ediyorum. Ne diyorduk, deniz güneş el ele, yıldızlar parlar gökte, Kalbim Erdek’te... 
Rabbim gazamızı mübarek eylesin. 14 Mayıs'ta önce Cumhurbaşkanımızın tekrar cumhurbaşkanlığı, sonra partimizin tek başına tek bir iktidar ve meclisin çoğunluğuyla önümüzdeki beş seneyi de Türkiye yüzyılında inşallah altın harflerle Erdek’te yazarız.” diyerek sözlerine ekledi. 
Parti programı sona erdikten sonra, Erdek’te esnaf ve vatandaşları ziyaret eden Öztaylan, akşamına ilçemizde faaliyet gösteren bir restoranda muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve partililer ile iftar sofrasında bir araya geldi. 

Haber: Tuncay Ertan


 



Anahtar Kelimeler: Erdek Öztaylan’ bağrına bastı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı