Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erdek, Başbakan Erdoğanı ağırladı

Erdek, Başbakan Erdoğanı ağırladı

Başbakan Erdoğan, Cumartesi günü geldiği Balıkesir gezisinin devamında dün ilçemizi ziyaret etti.

Başbakan Erdoğan, Cumartesi günü geldiği Balıkesir gezisinin devamında dün ilçemizi ziyaret etti.
Erdoğan, geçtiğimiz yıl Haziran ayında hizmete giren Erdek Neyyire Sıtkı yeni Devlet Hastanesi`nin açılışında, otobüs üzerinden halka hitap etti.
Cumartesi günü geldiği Balıkesir`de merkez, Bigadiç, Edremit ve Bandırma`da açılış törenlerine katıldığını söyleyen Başbakan Erdoğan, giderek gelişen Balıkesir`de, Erdek`i de çok farklı görmek istediğini dile getirdi. 
Yeni hastanenin açılış töreninde yaptığı konuşmada,  "Anaların gözyaşı dinecek inşallah. İnşallah akan kanlar da duracak" şeklinde konuşmasını sürdüren Erdoğan, "Yeter ki, siz dualarınızı bizden eksik etmeyin. Bizim niyetimiz hayır, bunun sonu da hayırlı olacak" dedi.
Duble yola Erdek halkından destek istedi
Bandırma- Erdek arasında ulaşımı sağlayan karayolu ile ilgili yapılan kamulaştırma çalışmalarına halktan destek isteyen Erdoğan, yardımcı olunması durumunda Erdek- Bandırma arasının duble yol olarak hizmete açılacağı sözünü verdi.
Kış aylarında 25 bin, yaz aylarında Erdek nüfusunun150 bini geçtiğini hatırlatan Erdoğan, "Yol medeniyettir, bu eksiğimizi gidermemiz lazım" dedi.
Durmak yok yola devam
Başbakan Erdoğan devamında şöyle konuştu:
"Atacağımız adımlar çok. Durmak yok yola devam. Erdekli kardeşlerime diyorum ki, attığımız adımlarda sizin rotanız bizim için önemli. Siz bize rotayı çiziyorsunuz biz de o rotada yürüyoruz. Eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette, ülkemiz dünya ile yarışıyor ise bunda sizinde emeğiniz var. Biz sizden aldığımız enerjiyle yürüyoruz. Türkiye, gücünü 10 yıl öncesine göre dörde, beşe katladı. Dünyada bize soruyorlar. Siz bunu nasıl başardınız? Yolsuzluklar bu ülkede bitti, hortumlar kesildi. Mafyalar, çeteler, bu ülkede cirit atmıyor olay bu. Bundan dolayı da buraya geldik, rahatız."
Başbakanı dinleyen halk doğalgaz istedi
Başbakan Erdoğan`ın konuşması sırasında, kendisini dinleyen kalabalığın içinden, Erdek`e de doğalgazın getirilmesini dile getirmesi üzerine, Başbakan Erdoğan "Gelen talebe bağlı, talep çok önemli yeterli sayıya ulaşılamazsa doğalgaz gelemez" dedi.
Erdoğan, daha sonra bir süre önce rahatsızlığı nedeniyle vefat eden kız kardeşinin kayınpederi Mehmet İlgen`in ikamet ettiği konuta giderek İlgen ailesine taziye ziyaretinde bulunarak vatandaşlarla bir süre sohbet etti.
Erdoğan, daha sonra Bandırma`ya geçerek 6. Ana Jet Üssü`nden uçakla İstanbul`a hareket etti.     
 Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli