Bugün, 1 Mayıs 2024 Çarşamba

Erdek Basketbol Okulu açıldı

Erdek Basketbol Okulu açıldı

Türkiye Basketbol Federasyonu Antrenörü Zafer Bozda tarafından Erdekte basketbolu sevdirmek ve yaygınlaştırmak adına başlatılan basketbol okulu 1. dönemi dün başladı.

Türkiye Basketbol Federasyonu Antrenörü Zafer Bozda tarafından Erdek`te basketbolu sevdirmek ve yaygınlaştırmak adına başlatılan basketbol okulu 1. dönemi dün başladı.
Düzenlenen basketbol kursu hakkında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Yetiştirdiğimiz sporcuları bölgemizdeki spor kulüplerinde ve yurt dışına transfer etmek, spor akademilerine üniversite öğrencisi yetiştirmek ve ileriki yıllarda sağlıklı bireyler haline gelmelerinin sağlanması toplumdaki olumlu değişimler olarak fark edilebilir değişimlerdir. Spor akademilerine girdiklerinde üniversitede okuyan öğrenci sayısı artmış olacak, böylelikle bu okuryazar yüzdesine yansımış olacak, mezun olduklarında ekonomik olarak bağımsız bireyler haline gelecek, yurt dışına gittiklerinde ülkemiz için kaynak sağlayacaklardır. Eğitimli ve sporcu kimliğine sahip olmanın ayrıcalğıını yaşam stiline yansıtacaklarından bu da toplumsal gelişme ve değişmede etkileyici pozitif bir unsur olacaktır. İlimizde basketbol adına yapılan çalışmaların ülkemizdeki yüksek ve saygın kalite standardını yakalamış basketbol çalışmalarına örnek teşkil edecek kadar önemli başarılara imza atması, yurt içindeki başarılarımıza ek olarak uluslar arası arenada da adımızı duyurabilmektir." denildi.Açılan basketbol okulu Erdek ilçesi yanı sıra Bandırma ve Gönen`de de faaliyete girdiği öğrenilirken, 1992-1996, 1996-2000, 2000-2004 doğumlular, erkek ve kız kategorilerinde 3 branşta eğitim alacaklar.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı