Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Erdek Bayram tatilinde doldu taştı

Erdek Bayram tatilinde doldu taştı

Güney Marmara Bölgesinin incisi Erdekte, Ramazan Bayramı süresince otel, motel ve pansiyonlarda boş yer kalmadı.

Güney Marmara Bölgesi`nin incisi Erdek`te, Ramazan Bayramı süresince otel, motel ve pansiyonlarda boş yer kalmadı.
Bayram tatili için ilçeye gelen tatilcilerin konaklamak için yer bulmakta zorlanmaları üzerine, Erdek Belediyesi hoparlörlerinden ilçe halkına `Evlerinizi konuklara açın` anonsu yapıldı.
Bu seneki Ramazan Ayının Temmuz ayının ilk haftasında başlamasıyla çok sönük bir yaz sezonu yaşanan Erdek`te, Arife gününden itibaren başta rezervasyonlar olmak üzere, rezervasyon yaptırmadan ilçeye gelen tatilciler ilçede faaliyet gösteren otel, motel ve pansiyonlardaki yatak kapasitesini doldurdu.
Tüm konaklama tesislerinde doluluğun yaşadığı ilçede, Erdek Belediyesi görevlilerince yapılan anonslarla vatandaşlardan evlerini konuklara açması istendi.
Plajlardaki yoğunluktan kumsalda güneşlenecek yer kalmadı. Akşamları ise Erdek Meydanı ile Neyyire Sıtkı Caddesi inanılmaz kalabalıktı.
Su arızası hızla onarıldı
Erdek, Ramazan Bayramına hazırlanırken, Gedeve Bölgesine su aktarımını sağlayan ana isale hattında yaşanan arıza nedeni ile başlatılan onarım çalışmaları Erdek`te suların kesilmesine neden oldu. 
Erdek Belediyesi Su-Kanalizasyon ile Fen İşleri Müdürlüğü`ne bağlı ekiplerin birlikte yürüttükleri çalışmalarla, isale hattı hızla onarılıp, ilçeye bayramın 1. gününden itibaren yeniden su verilirken, bu kez akşam saatlerinde sık sık kesilen elektrikler yüzünden su pompalarını olumsuz etkiledi. 
Belediye yetkilileri arızalanan su pompalarının motorlarını adeta zamanla yarışarak onarırken, Erdek ikinci kez susuzluk yaşamaktan kurtuldu. 
Bayramın 1. ve 2. günü ilçede yaşanan yoğun trafik karmaşası bayramın 3. gününde yerini sakinliğe bıraktı. 
Ocaklar Beldesi tam kapasiteyle doldu
Erdek`te aşırı yoğunluğun yaşandığı bayramın 1. ve 2. gününde Ocaklar Beldesinde bayramın birinci günü konaklama tesisleri tam kapasite doluluk oranına ulaştı. 
Ocaklar Belediyesi, yaptığı anonslarla turistik tesislerden yatakların boşalması halinde belediyenin bilgilendirilmesini talep etti.
Ocaklar Beldesinde, bulunan pansiyonların 10 bin, otel ve apart otellerin ise 2 bin 500 olmak üzere, toplam 12 bin 500 yatak kapasitesinin dolduğu öğrenildi.
Ocaklar Belediye Başkanı Hüseyin Durak, "Pansiyonlarımızın 10 bin, otel ve apartların 2 bin 500 yatak kapasitesi var. Ramazan ayının bitmesi ve bayram tatilinin başlamasıyla beldemiz tatilcilerin yoğun ilgisine neden oldu. Kış nüfusumuz 1.700, yaz aylarında bu sayı 15 ile 20 bin arasında değişiyor. Mavi bayrağın şartlarını yerine getirmek için sürekli uğraşıyoruz. Özellikle hafta sonlarında Bursa, Mustafa Kemalpaşa, Karacabey ve Balıkesir`e bağlı çevre ilçelerinden 2 bini aşkın günübirlikçi, beldemizi tercih ediyor. Geçtiğimiz yıl toplam 500 bin kişi Ocaklar Beldesini ziyaret etmişti. Bu yıl bu sayının 600 bine yükseleceğine inanıyorum" dedi.
Avşa`da tatilci sayısı 95 bine ulaştı
2 bin 500 nüfuslu Avşa Adası, Ramazan Bayramında tatilcilerin akınına uğradı. 
Avşa`ya deniz yolu ile gelen tatilcilerle birlikte adada yaşayanların sayısı 95 bine ulaştı. 
Avşa Belediye Başkanı Cevdet Çağlar, ilk kez rekor seviyede böyle bir kalabalığa ulaştıklarını söyledi.
Rezervasyon yaptırmadan adaya gelenlerin kumsallarda yattıklarını belirten Çağlar, denizi, kumu, güneşi ve hareketli gece yaşamı ile tatilcilerin büyük ilgi gösterdiği Avşa Adası`nın bayramda dolduğunu kaydetti.
Ramazan Bayramında Avşa Adası`na her gün karşılıklı olarak İstanbul`dan 9, Erdek `ten 4, Tekirdağ `dan 2, Marmara Ereğlisi ve Bursa`dan deniz otobüsü ve feribotlar ile sefer yapıldığı bildiren Başkan Çağlar, "Adamız, Ramazan ayında fazla kalabalık değildi. Bayramın gelmesiyle birlikte tatilci akınına uğradı. Market ve bakkallar yoğunluk beklediği için yiyecek stoklarını önceden yapmışlardı. Avş0a`nın en büyük sorunu olan su problemini ise denizden aldığımız tuzlu suyu arıtarak içme suyu şebekesine gönderip gideriyoruz. Rezervasyon yaptırmadan gelenler kumsalda yatıyor" dedi.
Avşa`da temizlik sorununu 100 personel denetimi ise 4 zabıta memuru ile giderdiklerini açıklayan Belediye Başkanı Çağlar, yoğunluğun okulların açıklamasına kadar devam edeceğini sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false