Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Erdek bayrama hazır

Erdek bayrama hazır

Türkiye’de 9 günlük Kurban Bayramı tatili öncesinde, havaların yoğun bir sıcaklığa ulaşması, akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar sonrasında, İstanbul, Bursa, Eskişehir ve Ankara gibi büyük şehirlere yakınlığı Erdek’e olan ilgi...

Türkiye’de 9 günlük Kurban Bayramı tatili öncesinde, havaların yoğun bir sıcaklığa ulaşması, akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar sonrasında, İstanbul, Bursa, Eskişehir ve Ankara gibi büyük şehirlere yakınlığı olan Erdek’e olan ilgiyi bu bayram öncesinde de arttırdı.
Okulların kapanmasıyla başlayan turizmde hareketlilik, bugünlerde turizm cenneti Kapıdağ Yarımadası’nda yer alan Erdek merkez ve kırsal mahalleleri, 9 günlük Kurban Bayramı nedeniyle perşembe gününden itibaren tatilcilerin gelmesiyle dolmaya başladı.
Erdek ve kırsal mahallelerde bulunan otel-motel ve pansiyonlarda doluluk oranının % 100’lere çıkması beklenirken, ilçemizdeki işyerlerinde gözle görülür bir alışveriş hareketliliği yaşanmaya başladı.
Diğer yandan yoğun olarak yaşadıkları Büyükşehir’in gürültüsünden kaçıp tatil için bölgemizi tercih eden tatilciler, gündüzleri doyasıya kumsalda güneşlenip, denize girerek serinliyorlar.     
İlçedeki turizm işletmecileri yaptıkları açıklamada, Erdek’in büyükşehirlere yakınlığından, hem yakıttan hem de Ege ve Akdeniz’e göre fiyatların normal olmasından dolayı bu durumun Kapıdağ Yarımadası’na büyük avantaj sağladığını dile getirdiler.
Erdek Belediyesi de tüm birimlerini, 9 günlük Kurban Bayramı tatili öncesi teyakkuza geçirdi.
Bayrama sayılı günler kala özellikle Fen İşleri ile Temizlik İşleri birimlerinin yoğun mesai yaptıklarını söyleyen Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, "Misafirlerimizden, Güney Marmara’nın incisi Erdek’te tatilin tadını çıkarırken özellikle temizlik konusunda duyarlı olmalarını rica ediyoruz." dedi.
Haber: Tuncay Ertan
 



Anahtar Kelimeler: Erdek bayrama hazır
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı