Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Erdek, bayramı bekliyor

Erdek, bayramı bekliyor

Güney Marmara'nın incisi Erdek, Ramazan Bayramından umutlu gözüküyor. Bu sene kutlayacağımız Ramazan Bayramının Pazartesi ve Salı gününün de tatil ilan

Güney Marmara'nın incisi Erdek, Ramazan Bayramı`ndan umutlu gözüküyor. Bu sene kutlayacağımız Ramazan Bayramı`nın Pazartesi ve Salı gününün de tatil ilan edilmesiyle, 3 günlük bayram tatilinin 9 güne çıkması tatil yörelerini heyecanlandırdı. Tatilin uzaması nedeniyle, yapılan rezervasyonlarla Ramazan Bayramı`nda, Erdek`te turistik tesislerin doluluk oranının yüzde 100`lere ulaşacağı bildirildi. Ramazan ayının başlamasıyla birlikte ilçedeki turistik tesislerin doluluk oranının yüzde 100`lerden yüzde 10`lara kadar düştüğünü söyleyen turizmciler, Ramazan Bayramı öncesinde yapılan rezervasyonlarla birlikte turistik tesislerdeki doluluk oranının şimdiden yüzde 100`lere ulaştığını söyledi. Ramazan Bayramı boyunca 50-60 bin civarında tatilciyi ağırlamayı planladıklarını kaydeden turizmciler, "Ramazan Bayramında hava şartları inşallah olumlu geçer. Rezervasyon iptallerinin olmaması iklim şartlarına bağlıdır. Geçen bayramda da rezervasyonlar olmuştu ancak iklim şartlarının elvermemesi üzerine çok sayıda rezervasyon iptal edilmişti" dedi.
Bayramda turizmcinin yüzünün güleceğini düşünüyorum
Kaymakam İsmail Kaygısız, bayram için ilçelerindeki turistik otel ve motellerde çok sayıda rezervasyon yapıldığını belirtirken, şunları söyledi: "9 günlük bayramın en az dört gününde tesislerimizin dolacağını düşünüyoruz. Tabii ki, bu doluluk, geride bıraktığımız temmuz ayı gibi olmaz. Ama yine de bayramda, turizmcinin yüzünün güleceğini düşünüyorum."
Kaygısız, yapımı Anıtlar Yüksek Kurulu`nca durdurulan hastaneyle ilgili şu anda yeni bir gelişme olmadığını sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false