Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Erdek Belediye Başkanı Karışık: “Canın değeri hiçbir şeyle ölçülmez”

Erdek Belediye Başkanı Karışık: “Canın değeri hiçbir şeyle ölçülmez”

Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, “Yaşadığımız büyük deprem felaketinden sonra Erdek’te de artık binaların yapım aşamalarını daha da dikkatli denetleyeceğiz” dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin de deprem konusunda çalışmalar gerçekleştirdiğini belirten Karışık, şunları söyledi:
“Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde, her perşembe günü, saat 10.30’da deprem öncesi ve deprem sonrası alınacak önlemler, bölgemizdeki fay hatları konusunda toplantılar yapılıyor. Belediyemiz de, bu toplantılara jeoloji mühendisi, inşaat mühendisi, mimar ve şehir plancılarımızla katılıyoruz. Buna paralel şekilde, Erdek’te yeni binaların yapım aşamasında, mevcut yönetmelik ve yasalara ilaveten ek yeni maddeler getiriyoruz. Binaların yapımı sırasında kuracağımız yeni ekiplerle çok sıkı denetimler getireceğiz. Çünkü biliyoruz ki, insanları deprem değil, binalar öldürüyor. Yine biliyoruz ki, canın değeri hiçbir şeyle ölçülmez.”
Erdek’te zeminde sıvılaşmalar olduğunun bir gerçek olduğuna işaret eden Karışık, şu değerlendirmede bulundu:
“Erdek’teki binalarda genelde kat yükseklikleri fazla değil. Bu bir avantaj. Bazı vatandaşlar, binalarına güvenmiyor. Binalarının durumunu öğrenmek istediklerinde, incelemek için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nden yetkililer geliyor.”       Haber: Önder Balıkçı
 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı