Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Erdek Belediye Meclisi Mart ayı toplantısı yapıldı

Erdek Belediye Meclisi Mart ayı toplantısı yapıldı

Erdek Belediye Meclisi’nin Çarşamba günü yapılması gereken toplantısı dün gerçekleştirildi.

Erdek Belediye Meclisi’nin Çarşamba günü yapılması gereken toplantısı dün gerçekleştirildi. 
Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık başkanlığında yapılan toplantıya izinli olan Erdek Belediye Meclisi’nin AK Parti’li Üyesi Çisem Tanrıöver Özhuy katlmadı. 
Belediye Meclisi’nin Mart 2022 ayı toplantısında; Erdek belediyesi bünyesinde Park ve Bahçeler Müdürlüğü kurulması talebi oybirliği ile kabul edildi. Bandırma-Erdek İl Yolu ile (Erdek Narlı Arası) Karayolu güzergâhı ve yakın çevresine ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile Narlı Mahallesi Nazım ve Uygulama İmar Planlarının Plan GML veri yapısına uygun şekilde güncellenmesi hakkında ki konu İmar Komisyonu’na gönderilmesi oybirliği ile kabul edildi. Erdek Belediye Başkanlığı Gelirler Tarifesi’nin 2022 yılı ücretlerinin belirlendiği 4. Maddesin de yer alan Rüzgâr Türbinlerinin İmar Kontrolü Teknik Eleman (İskân) Ücreti görüşüldü.

Komisyonuna gönderilen bu konu için toplantıya 15 dakika ara verildi. Komisyonda gerçekleşen görüşmenin ardından Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından belirlenen Rüzgar Türbinlerinden, adet başına 200 bin lira alınması oy birliği ile kabul edildi. 
Gündeme alınan 4 ek maddesi görüşüldü 
Ek gündemin 1. maddesinde yer alan; Erdek'in kırsal mahallesinde bulunan Ramazan Serin'e ait 49.38 m2 arsanın Erdek Belediyesi’ne bedelsiz ve şartsız olarak bağış yapılması konusu görüşüldü. Bu konu hakkında Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık'a oy birliği ile yetki verildi. 
Ek gündemin 2. maddesi olan; Belediyemiz bünyesinde görev yapan makine mühendisi bulunmaması nedeniyle müdürlüğümüze gelen ruhsat başvurularında ve ön inceleme taleplerinde asansör ve mekanik tesisat projeleri incelenememektedir. Söz konusu projelerde detaylı inceleme yapılabilmesi için TMMOB Makine Mühendisleri Odası ile Ortak Mesleki Denetim ve Teknik İşbirliği Protokolü imzalanarak teknik destek alınması konusu hakkındaki madde ile ilgili yapılan oylamayla Belediye Başkanına oybirliği ile yetki verildi. 
Ek gündemin 3. maddesi; Erdek 18 Eylül İlçe Stadı’na, spor tesisleri yapılması için İl Spor Müdürlüğü'ne devredilmesi yer alıyordu. Bu konu hakkında görüş bildiren Belediye Başkanı Burhan Karışık, İlçe Stadının devredilmesi taraftarı olmadığını gerekirse İl Spor Müdürlüğü ile birlikte bir protokol yapılarak bu alana tesislerinin yapılabileceği görüşünü kaydetti. Erdek Belediye Meclisi’nin AK Parti Grubu tarafından verilen bu önerge oy çokluğu ile kabul edilmedi. 
Gündemin son ek maddesinde ise Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk isminin ilçemizde bulunan herhangi bir caddeye verilmesi bulunuyor. Bu madde Erdek ilçesinde bulunan caddelerde ismi olduğu için görüşülmek üzeri İmar Komisyonu’na havale edildi.
Haber: Tuncay Ertan 
                                     



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı