Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Erdek Belediye Meclisi toplandı

Erdek Belediye Meclisi toplandı

Belediyenin teknik personel kadrosu güçlendirilecek

Erdek Belediye Meclisi'nin haziran ayı toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı Hüseyin Sarı'nın başkanlığında gerçekleşen toplantıda, devlet memurlarına ödenecek zam ve tazminatlar, belediye tarafından, Erdek Halk Bankası'nda açılan hesap, belediyenin avukatlık birimine, avukatlık kanunu ve 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 18. maddesinde yer alan sulh ve kabul ile feragat yetkilerinin verilmesi oybirliğiyle kabul edildi. Ardından, gündemde bulunan, Bandırma'dan devir alınan şirketin, yüzde yüz Erdek'in belediye şirketi olması için gerekli işlemlerin yapılması ve 50 bin liralık şirket sermayesinin 1 milyon liraya yükseltilmesi yine oybirliğiyle kararlaştırıldı. Norm kadro cetvelinde unvan değişikliği yapılması konusu görüşülürken bilgi veren Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, şunları söyledi:   
Baştarafı Sahife 1'de
Norm kadro yönetmeliğine göre belediyemizde 40 idari, 28 teknik, 10 sağlık ve 8 yardımcı hizmetler personeli bulunması gerekiyor.   
Bizim, teknik personele ihtiyacımız var. Bu nedenle idari personelden 20, teknik personelden 10 ve yardımcı personelden 2 kişiyi, teknik personel kadromuza kaydırmak istiyoruz. Zaten sağlık personel kadromuzda personelimiz yok.”
Sarı'nın önerisi kabul edildi. 
Gündemde, Alaattin Mahallesi'nde, tapunun 57 pafta, 374 ada ve 2 no'lu parselinde kayıtlı bulunan taşınmazın Erdek Belediyesi ile Milli Savunma Bakanlığı arasındaki davaların sulh yoluyla çözümüyle 374 ada, 1 no'lu parselin belediyeye tahsisi konusu görüşüldü. Söz konusu yerin, şu anda askeri amaçlı kullanılma gerekliliğinin bulunmadığına dikkati çekerken, bu yerin, imar planında günübirlik tesis ve kamping alanı olarak geçtiğini, bu yerdeki fiili işgale son verilmesi gerektiğini belirtti. Meclis, Milli Savunma Bakanlığı'na tahsisli yerin geri istenmesi, verilmediği takdirde hukuki işlemler başlatılmasını oybirliğiyle kabul etti. Bu karara, AKP grubundan Kadir Gedik, Pakize Ciciler ve Ceyhun Mırız, ret oyu kullandı.  Toplantıda, Mehmet Ali Kan'a ait binanın, Adalet Bakanlığı tarafından satın alınarak, adliye sarayı durumuna dönüştürülmesi için uygulanması gerekli prosedür de görüşüldü. Bu konu, imar komisyonuna gönderildi. 
Toplantıda, gündem dışı bir soruyu da yanıtlayan Başkan Sarı, Kastri” bölgesindeki imar planı değişikliğiyle ilgili olarak 6 itirazın, bilirkişiler tarafından incelenmesinin sürdüğünü belirtti.
Belediye Meclisi, Cuma günü yeniden toplanarak, sözleşmeli personel” konusunu görüşecek.
   




Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli