Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Erdek Belediye Meclisi Toplandı

Erdek Belediye Meclisi Toplandı

Erdek Belediye Meclisi, Ağustos ayı toplantısını tek gündem maddesiyle yaptı. Belediye Başkanı Hüseyin Aysanın başkanlığındaki meclis toplantısında zaman zaman CHP grubu ile AK Partililer arasında gerginlikler ve tartışmalar yaşandı.

Erdek Belediye Meclisi, Ağustos ayı toplantısını tek gündem maddesiyle yaptı. Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ın başkanlığındaki meclis toplantısında zaman zaman CHP grubu ile AK Partililer arasında gerginlikler ve tartışmalar yaşandı.
2011 yılı ücretler tarifesinin 30. maddesinde yer alan " Kamu kurum ve kuruluşlarına ait deniz vasıtaları hariç" ibaresinin kaldırılması hakkındaki gündem maddesi, CHP grubunun 8 oyuyla reddedilirken, 6 AK Partili üye kabul oyu verirken, CHP`li Sedat Ülgay, çekimser oy kullandı. Konuyla ilgili söz alan Ülgay,  Erdek`ten adalara sefer yapan Gestaş Deniz Ulaşım Turizm Ticaret A.Ş.`nin, " kamu kurum ve kuruluşu olmadığını öne sürerek, şirketlere ait gemiden Erdek Limanı`nda palamar ücreti alınmamasını talep ettiğini vurgularken, şunları söyledi:
"Ancak, bu şirketin, kamu kurum ve kuruluşu olmadığına dair Rekabet Kurulu`nun kararı bulunmaktadır. Bu nedenle, Erdek`ten, adalara sefer yapan Gestaş`a ait gemiden, Erdek Belediyesi`nin, liman palamar ücreti alması son derece doğrudur. Kaldı ki, bu konunun meclis gündemine bile gelmemesi gerekirdi."
Meclis'te gergin anlar
AK Partili üye Melek Decan Erarslan`ın, mazereti nedeniyle katılmadığı toplantıda, Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ve AK Parti Grubu ile CHP`li üyeler arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı.
CHP`li üyeler, Çuğra mevkiinde Çarşamba günleri kurulan pazar yerinde, Erdekli esnaf Mustafa Ediz`e zabıta tarafından yer verilmediğini öne sürünce, Başkan Aysan, bu olaydan kendisinin haberinin olmadığını belirtti. CHP`li üyeler  Mehmet Ali Kılıç, Burhan Karışık, Nimet Kalafat ve Sümer Balkan, belediye yönetiminin, herkese eşit davranması gerektiğine işaret ederken Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, " Biz, her vatandaşımıza eşit ve adil davranıyoruz" dedi.
Toplantıda, belediye yönetimi tarafından, tüm meclis üyelerine, Gazeteci-Yazar Önder Balıkçı ve Ahmet Pesen tarafından yazılıp, BANVİT A.Ş. nin bastırdığı, " Güzelliğin Özel Erdek" kitabı dağıtıldı.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli