Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erdek Belediye Meclisi toplandı

Erdek Belediye Meclisi toplandı

Belediye Başkanı Aysan toplantıda yaptığı açıklamada, eski alacaklılar yüzünden belediyenin T. Halk Bankası Erdek Şubesindeki hesaplarının bloke edildiğini söyleyip, sorunu çözmeye çalıştıklarını, eğer bu sorun birkaç gün daha....

Belediye Başkanı Aysan toplantıda yaptığı açıklamada, eski alacaklılar yüzünden belediyenin T. Halk Bankası Erdek Şubesi`ndeki hesaplarının bloke edildiğini söyleyip, sorunu çözmeye çalıştıklarını, eğer bu sorun birkaç gün daha devam ederse itfaiye ve çöp araçlarına mazot alınamayacağı itirafında bulundu.
Erdek Belediye Meclisinin Şubat 2010 ayı toplantısında gündemde 10 madde vardı. Belediye Başkanı Aysan başkanlığında toplanan meclise 9 CHP`li, 6 AK Partili üyelerin tamamı katıldı.
Başkanın toplantıyı açmasını takiben, CHP`li üye M. Ali Kılıç, son meclis toplantısında gündeme gelen garaj imar plan tadilatının iptali hakkında nasıl bir karar alındığını sordu.
Belediye garajı imar plan tadilatının iptali konusunun tartışıldığı son meclis toplantısında kullanılan oy sayısının hassasiyetine dikkat çeken Başkan Aysan, bazen sayılar konusunda eldeki yönetmelikleri yorumlama güçlüğü çekiliyor. Doğru iş yapmak, doğruyu bulmak için konuyu İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü`ne aktardık. Gelecek karara göre son toplantıda Petrol Ofisi meselesiyle ilgili kararın alınıp alınmadığını bize sunacaklar. Bizde sizlere gereğinin yapılması için tebliğ edeceğiz." dedi.
Meclisin Ocak ayı toplantısında belediye halinde her biri aylığı 250 TL kira bedeli karşılığı Erdek Sağlık Gurup Başkanlığı`na kiralanmasına karar verilen 3 deponun kira bedelinin ilgili sağlık kurumunca çok bulunduğunu üyelere aktaran Başkan Aysan, depoları kaç liraya aylık kira bedeli karşılığı verelim sorusu yöneltti. Üyelerden Karışık 50 TL kira bedeli önerdi. Her bir deponun ayrı ayrı olmak üzere aylık 50 TL kira bedeli karşılığı ilgili sağlık kurumuna kiralanması oy birliğiyle kabul edildi.
Tapu Kadastro Müdürlüğü`nde, Atatürk ve Alaaddin Mahalleri için görev yapacak toplam 12 bilirkişinin 8`ini CHP, 4 kişiyi AK Parti gurubunun tespit ettiği bilirkişi isimleri oy birliğiyle kabul edildi.

Güney Marmara Belediyeler Birliği`ne katılım ve Tüzüğü oy birliğiyle kabul edildi. Erdek Atatürk ve Halitpaşa Mahallesi`nde bulunan bahçe mesafesi, leke çalışması ve takas işlemi, konunun araştırılması için oy birliğiyle imar komisyonunu gönderildi.
Bir enerji şirketi tarafından ilçemiz sınırlarında 4, Balıkesir İl Özel İdaresi sorumluluk alanında 37 tane olmak üzere toplam 41 tane Rüzgar Enerji Santrali`nin kurulması için Erdek`te kurulacak 4 trübün için mevzi imar planı yapılması isteği, belediye encümeni tarafından karar verilmek üzere encümene oy birliğiyle yetki verildi.
8 şoför, 1 kaloriferci ve 1 mezbaha kadrosundan maaş alan daimi işçiler arasında, şoför kadrosundaki 2 kişinin ehliyetinin bile bulunmadığını, belediyede kalorifer olmadığını, mezbahanın kapatıldığı halde kesici kadrosunda 1 personelin bulunduğunu üyelere aktaran Aysan, norm kadro ilke ve standartları yönetmeliğine göre bu personelin unvanlarının düz işçi yapılmasını teklif etti.
Ehliyeti bulunmayan 2 şoförün düz işçi kadrosuna geçirilmesi oy birliğiyle, 6 şoför, 1 kaloriferci ile 1 kesicinin aynı kadroda devamı AK Partili üyelerin hayır oyuna karşılık CHP gurubunun 9 evet oyu ile kabul edildi.
Belediyenin Erdek Halk Bankası`ndaki hesabına bloke konulmuştur. Bu durum birkaç gün daha devam ederse, çöp ve itfaiye araçlarına mazot alamayabiliriz. Mesela, belediye den 150 milyon lira alacaklı bir firmanın gecikme faizi 70 milyon, avukatlık ücreti 30 milyonu tutuyor. Acilen 12 milyon lira kaynak yaratamazsak piyasaya olan borçlarımızın faizleri ve avukatlık ücretleriyle birlikte 24 milyon liraya yükselme tehlikesi söz konusu şeklinde konuşup meclis üyelerini uyaran Aysan, 12 milyon lira kredi için İller Bankası`nın 12 milyon lira ana para+faizine Erdek Belediyesi`ne kefil olması gerekiyor. İller Bankası`ndan alacağımız teminat mektuplarını T. Halk Bankası`na verdikten sonra bize kredi açılacak. Ancak, bu isteğimizin yine de İçişleri Bakanlığı`nın onaylaması zorunlu. 10 yıl vadeli % 1.20 gibi faizle alacağımız kredinin 11 milyonunu piyasaya olan borçları ödeyip önümüzü açmak istiyoruz." deyip, İller Bankası`ndan kredi talebi hakkında belediye başkanına yetki verilmesini istedi. CHP`li üyelerden M. Ali Kılıç, Sümer Balkan`ın hayır, Nimet kalafat ile Çetin Gül`ün çekimser oy kullanmasına rağmen, AK Partili üyelerin tamamı ile CHP`li üyelerden Fatih Payal, M. Ali Yağcı, Sedat Ulgay, Levent Karabacak ile Burhan Karışık`ın evet oylarıyla belediye başkanı yetkiyi oy çokluğuyla aldı.
Gündemin son maddesinde, 2010 yılı gelirler tarifesinin 3. maddesinde yer alan kanatlı hayvanlar tarifesinde % 0,01 oranı yazılması gerekirken sehven % 0,10 oranının yazıldığını bunun da çok büyük rakamlara ulaştığını söyleyen Başkan`ın önerisi oranın % 0,01 olarak düzeltilmesi önerisi oy birliğiyle kabul edilip toplantı sona erdi. Haber: Kemal Şekerci


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli