Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Erdek Belediye Meclisi toplandı

Erdek Belediye Meclisi toplandı

Erdek otogarı belediyede kaldı, hal binası Büyükşehir'in

Erdek Belediye Meclisi’nin ağustos ayı toplantısı, Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’nın başkanlığında yapıldı. Toplantıda ilk gündem maddesi olan norm kadro cetvelinde unvan değişikliği yapılması oybirliğiyle kabul edildi. Ardından, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın, Erdek-Marmara-Avşa arasında başlattığı düzenli seferler için iskelede, bilet gişesi isteği de oybirliğiyle uygun görüldü. Belediyede çalışan sözleşmeli personel ücretleri ve belediyede yeni oluşturulan müdürlükler için hazırlanan yönetmelikler de CHP ve AKP’lilerin oylarıyla kabul edildi. Alaattin Mahallesi, 56 pafta, 364 ada, 1 no’lu parselde kayıtlı bulunan taşınmazın yer aldığı alanda imar planı gereği oluşan yoldan ihdas parçasının satışı için encümene yetki verildi. Karşıyaka Mahallesi’nde, mülkiyeti maliye hazinesine kayıtlı, hâlen boş bulunan eski jandarma binasının belediyeye tahsisinin, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nden istenmesi de meclisten oybirliğiyle geçti. Bu arada, Büyükşehir Belediyesi’nden, Karşıyaka belediye binası ve Karşıyaka İlköğretim Okulu’nun Erdek Belediyesi’ne tahsisi de istendi. Karşıyaka’nın, mahalle durumuna dönüştürülmediği, Kadir Gedik’in belediye başkanlığı döneminde, Karşıyaka Belediye Meclisi’nin 13.05.2013 tarihindeki kararıyla onaylanan Karşıyaka ilave revizyon ıslah planları da mecliste görüşülerek, incelenmek üzere imar komisyonuna gönderildi. 

Erdek Belediyesi’nin plan notları konusu da, ilgili komisyona, incelenmek amacıyla sevk edildi. Erdek’e bağlı Belkıs Mahallesi’nde, “Horoztepe” mevkiinde, 480 dekarlık alanda, 49 yıl süreyle uygulanacak, yaklaşık 25 bin liralık özel ağaçlandırma projesi işlemlerinin yenilenmesi için belediye avukatı Yalçın Akbay yetkilendirildi.
Meclis gündemine son olarak alınan iki konu da görüşüldü. İlan-reklam vergisi ile ilgili konu, oybirliğiyle plan-bütçe komisyonuna gönderildi. 2014 yılında yetmeyen bütçe için ek bütçe yapılması konusu ise AKP’lilerin çekimser kalmalarına karşın CHP’lilerin oylarıyla kabul edildi.
Gündemin tamamlanmasının ardından meclis üyelerine bilgi veren Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, yapılan protokol uyarınca Erdek otogarının Erdek Belediyesi’ne verildiğini, hal binasının ise Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde kaldığını belirtti.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false