Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Erdek Belediye Meclisi toplandı

Erdek Belediye Meclisi toplandı

Meclis Kapalıspor Salonu`nun tapusunu iptal etti

Erdek Belediye Meclisi, aralık ayı toplantısında, Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü`nde spor salonunun tapusunu iptal etti. Yaklaşık iki yıl önce hizmete giren Halit Paşa Mahallesi`ndeki salonun yapımı sırasında, bölgede yer alan arsasının 18 uygulaması nedeniyle bedelsiz elinden alınarak, kamuya terk edildiğini, ayrıca üzerindeki zeytin ağaçlarının da kesildiğini, daha sonra ise bu salonun tapu ihdasının Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü`ne yapılarak, bu kurum tarafından, salondaki sportif faaliyetler için kira alındığını vurgulayan Mustafa Zambak vekili Av. Yüksel Değirmenci tarafından, Balıkesir İdari Mahkemesi`nde dava açılmıştı. Değirmenci, ayrıca Belediye Başkanı Hüseyin Sarı`nın başkanlığındaki belediye meclisine yazılı başvuru yaparak, bu durumun düzeltilmesini istemişti. Konu ile ilgili olarak, imar komisyonundan gelen rapor, belediye meclis toplantısında görüşüldü. Bu arada söz alan Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, "25 yıllığına verilen bir salonun tapu ihdasının, Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü`ne yapılması yanlıştı. Kaldı ki, kamuya ait tahsis edilen bu salondan yararlananlardan ücret alınması da doğru değildir. Biz, bu salonunu bakımını da üstlenerek, işletebiliriz" dedi. AKP grubunun "ret" oyu verdiği konunun oylamasında, Erdek Spor Salonu`nun, Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü`ne tapu ihdasının iptali, CHP grubunun oylarıyla kabul edildi.
Toplantıda ayrıca, yine imar komisyonundan gelen, Yalı Mahallesi`ndeki futbol sahasının bulunduğu yerde Erdekspor Kulübü`ne, Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından kiralanan iki katlı binanın durumu da görüşüldü. 

Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, söz konusu sahada yaklaşık 10 dönümlük bir alanın Erdek Belediyesi, 20 dönümlük alanın ise Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü`na ait bulunduğunu, bu müdürlük tarafından, Erdekspor Kulübü`ne kiralanan iki katlı binanın ise kaçak olduğunu vurgularken, şunları söyledi:
"Kaldı ki, imar planında yaptığımız değişikliğe paralel olarak bu sahanın bulunduğu bölge artık meydan konumunda. Hatta bölgeye bir de cami yapıldı. Üstelik, bizim de önemli bir yerimizin bulunduğu bu sahanın bakımını belediye olarak biz yapıyoruz. Bu arada, Erdekspor Kulübü de buradaki kaçak binaya kira ödüyor. Bu yanlıştır." Oylamada, Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü`nün, Erdekspor Kulübü`ne intifa hakkının kaldırılması, CHP ve AKP`lileri oylarıyla oybirliğiyle kabul edildi.
CHP`den Nimet Kalafat, AKP`den ise Kadir Gedik`in katılmadığı toplantıda, Erdek`e bağlı Karşıyaka Mahallesi`nde belirleme dışı bırakılan yerlerle ilgili olarak 3402 sayılı Kadastro Yasası`nın geçici 8. maddesine göre gerçekleştirilecek kadastro çalışmalarında, kadastro ekipleriyle birlikte çalışmak üzere bu mahalleden, 40 yaşın üzerinde bilirkişi heyeti seçilmesi konusu da gündeme geldi. Meclis, bu isimlerin belirlenmesi için yapılacak ön çalışmanın ardından, bu konudaki tek gündem maddesini görüşmek üzere, 5 Aralık 2014 Cuma günü, saat 17.00`de yeniden toplanacak.
Haber : Önder Balıkçı



  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli