Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Erdek Belediye Meclisi Toplandı

Erdek Belediye Meclisi Toplandı

2 Şubat’ta yapılması gereken toplantı, Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık’ın Covid-19 testinin pozitif çıkması ve karantinada olması nedeniyle 4 Şubat Cuma gününe ertelenmişti.

2 Şubat’ta yapılması gereken toplantı, Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık’ın Covid-19 testinin pozitif çıkması ve karantinada olması nedeniyle 4 Şubat Cuma gününe ertelenmişti.
Belediye Başkanı Burhan Karışık’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya mazeretleri nedeniyle Erdek Belediye Meclisi’nin AK Parti’li üyesi Çisem Tanrıöver Özhuy, CHP’den Çetin Gül ve İyi Parti’den Murat Çolak katılamayarak izinli sayıldılar.
Toplantı başlamadan önce Ak Parti grubunca norm kadro üzerine (Personel gider oranı) hakkında görüş sunulan ek gündem maddesi reddedildi.
Ardından gündemin görüşülmesine geçildi.
Erdek Belediyesi bünyesinde Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü kurulması talebi oybirliği ile kabul edilerek, Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderildi.
Erdek Belediyesi bünyesinde Park ve Bahçeler Müdürlüğü kurulması önerisi de oybirliği ile kabul edilerek, Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.
Mülkiyeti Erdek Belediyesi’ne ait Alaattin Mahallesi 374 ada 2 parsel, Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne oybirliğiyle tahsis edildi.
Şehitlerimize ilçemizde sokak ismi verilmesi hakkındaki konusu da gündemde yer aldı. Bu konunun da Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan adres sisteminin yeniden düzenlenmesinin ardından tekrar gündeme getirilmesi oy çokluğu ile kabul edildi.
Usta sanatçılarımızdan Genco Erkal’ın adının verildiği sokak isminin değiştirilmesi hakkındaki gündem maddesi tartışmalara yol açtı. AK Parti grubu söz alarak bu sokak isminin değiştirilmesi konusunda ısrarcı olunca, CHP grubundan söz alan Nimet Kalafat, Genco Erkal’ın Erdek’in turizm açısından tanıtılmasında önemli bir isim olduğunu, konunun yargı aşamasında bulunduğunu, bu nedenle değiştirilmemesi gerektiğini dile getirdi.
Belediye Başkanı Burhan Karışık da, sokak isimlerinin şu an değiştirilmesinin söz konusu olmadığını, bu konunun Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan adres sisteminin yeniden düzenlenmesinin ardından tekrar gündeme getirilmesini savundu. Başkan Karışık’ın talebi oy çokluğu kabul edildi.
Bir iş insanı tarafından 2015 model Ford Kargo Kamyonun Erdek Belediyesi’ne hibe yapılması talebi oy birliği ile kabul edildi.
Norm Kadro değişikliği hakkında madde oy birliği ile kabul edildi.          
Toplantıda daha sonra Meclise sunulan 3 ek gündem maddesi de görüşüldü.
2022 yılı Gelirler Tarifesine “Rüzgar Enerji Santrali Türbini Fiyat Listesi” belirlenmesi konusu görüşmesine geçilmeden önce Başkan Karışık, oturuma ara vererek komisyonca fiyat belirlenmesini istedi. Verilen aradan sonra komisyondan gelen fiyat tarifesine göre her bir ruhsat için 100 bin lira+KDV alınması oy birliği kabul edildi.
AKSA Bandırma Doğalgaz Dağıtım Anonim Şirketi’nin kazılara tekrar başlaması ile ilgili protokol yapmak üzere Belediye Başkanına yetki verilmesi oy birliği ile karar altına alındı.
Belediyeye ait eğlence merkezi olarak kullanılan taşınmazın 10 (on) yıllığına kadar kiralanabilmesi için Belediye Encümeni'ne yetki verilmesi de gündeme geldi. Başkan Karışık’a Erdek’in çıkarları doğrultusunda konunun değerlendirilmesi için oy birliği ile yetki verildi.
Toplantının sonunda AK Parti Grubu adına söz alan meclis üyesi Huri Güven, Samsun’un İlkadım ilçesinde bulunan Atatürk Anıtı ile Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde bulunan Adalet Heykeli’ne yapılan saldırıları kınadı.
Haber: Tuncay Ertan
 



Anahtar Kelimeler: Erdek Belediye Meclisi Toplandı
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı