Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Erdek Belediye Meclisi toplandı

Erdek Belediye Meclisi toplandı

Erdek Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı yapıldı.

Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık’ın başkanlığında yapılan toplantıda 5 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.   
Ekim ayı meclis toplantısına Erdek belediye Meclisi’nin CHP’li üyeleri Nimet Kalafat ve Recep Eren ile İYİ Parti’li Murat Çolak mazeretleri nedeniyle katılmadı. 
Toplantı başlamadan önce Belediye Meclisi’nin AK Parti’li üyesi Huri Güven, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden CHP Erdek eski İlçe Başkanı Metin Uysal için Belediye Başkanı Burhan Karışık'a ve CHP Erdek İlçe Başkanı Hale Tuna'ya başsağlığı dileklerini iletti.  
Meclisin 1. Gündem maddesi; Erdek Belediyesi ile Bulgaristan Venest beldesinin kardeş şehir ilişkisi kurulması oy birliği kabul edildi.  
2. Gündem maddesi; Yol katılım payı alınması görüşüldü.   
Buna göre Erdek ilçe genelinde üst kaplaması yapılan cadde ve sokaklardan yol harcamalarına katılım payı çıkarılması oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.  
3. Gündem maddesi; Erdek Belediyesi’nin eski hamam yerine hamam, kütüphane ve ek hizmet binası yapımı görüşüldü.  
Erdek Atatürk Mahallesi 12 pafta, 143 ada, 30 parsel sayılı taşınmaz üzerine isminin "MÜRÜFE ÇAĞLAYAN EĞİTİM VE KÜLTÜR MERKEZİ" olmak şartıyla bedelsiz olarak hamam, kütüphane ve ek hizmet binası amaçlı kullanılmak üzere bina yapılması, buna göre bağışın kabul edilmesi ve Mobipa A.Ş. ile protokol yapılması için Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık'a yetki verilmesi talebi oy birliği ile kabul edildi.  
4. Gündem Maddesi; 2024 Mali Yılı Erdek Belediye Bütçesinin belirlenmesi konusu oybirliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.  
5. Gündem Maddesi; Erdek Belediyesi 2024 Yılı Gelirler Tarifesinin belirlenmesi konusu oybirliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.  
Tüm maddelerin görüşülerek karara bağlanmasının ardından Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, Ekrem Çetinkaya'yı Belediye Başkan Yardımcılığına atadığını meclis üyelerini bilgilendirerek toplantısı sona erdirdi. 
        Haber: Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Erdek Belediye Meclisi toplandı
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı