Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Erdek Belediye Meclisi, yeni camiyi tartıştı

Erdek Belediye Meclisi, yeni camiyi tartıştı

Erdek Belediye Meclisinin Temmuz ayı toplantısında, ilçeye yapılmak istenen yeni cami, meclis toplantısında gergin anlara neden oldu.

Erdek Belediye Meclisi`nin Temmuz ayı toplantısında, ilçeye yapılmak istenen yeni cami, meclis toplantısında gergin anlara neden oldu.
Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ın imzasıyla meclise gönderilen yazıda, Yalı Mahallesi`nde bulunan ve "Şehitlik Alanı" olarak bilinen yerdeki mezarlığın kaldırılıp, kent mezarlığına devredilmesinin ardından, bu yerde yeni bir cami yapılması isteniyordu.
Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, yaz ve kış aylarında ilçe nüfusunun artması nedeniyle ilçenin yeni bir camiye gereksinimi bulunduğuna dikkati çekerken, şunları söyledi:
" İlçe Müftülüğü, 1100 metre karelik bu yerde bir cami yapılmasını istedi. Biz de uygun gördük. Bu yerin kaldırılmasından sonra yapılacak imar değişikliği sonrasında yeni bir cami inşa edilecek. Zaten Garnizon Komutanlığımız, bu bölgede şehit mezarı bulunmadığını bildirdi."
Bunun üzerine söz alan CHP`li Burhan Karışık, Nimet Kalafat ve Mehmet Ali Kılıç, konunun öncelikle İmar Komisyonu`nda görüşülmesi gerektiğini vurguladılar. AKP`li üyelerden bazıları ise konunun komisyona götürülmesine gerek bulunmadığını öne sürünce toplantıda gergin anlar yaşandı. 
CHP`li üyeler, konunun İmar Komisyonu`nda gönderilmesi konusunda ısrar ederken, Burhan Karışık, "Bizi, camiye karşı gibi göstermeye çalışıyorsunuz. Bu davranışınızdan vazgeçin. Eğer ihtiyaç varsa cami elbette yapılır ama şehitler için ayrılan yere değil!" dedi.
Gergin geçen dakikaların ardından Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, toplantıya kısa bir süre ara verdi. Aranın ardından, meclisin tek gündem maddesini içeren şehitlik yerine cami yapılması önerisi, görüşülüp değerlendirilmek üzere İmar Komisyonu`na gönderildi.
Meclisin Temmuz ayı toplantısına CHP`den Mehmet Ali Yağcı, Fatih Payal ve Çetin Gül katılmadı.
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false