Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Erdek Belediyesi iskeleyi barikatla kapadı

Erdek Belediyesi iskeleyi barikatla kapadı

aİskelenin giriş-çıkışının kapatılmasına Erdek İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri müdahale ederek, barikatları kaldırıp, iskeleyi yeniden faaliyete açtı

Erdek ve Tekirdağ hattında araç ve yolcu taşımacılığı yapan gemilere araçların girişini engellemek üzere CHP'li Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı tarafından iskelenin girişi demir bariyerler ve iş makinaları ile kapatıldı.
İskelenin giriş-çıkışının kapatılmasına Erdek İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri müdahale ederek, barikatları kaldırıp, iskeleyi yeniden faaliyete açtı.
S.S. Erdek Deniz Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'ne bağlı Erdek-Tekirdağ hattında çalışan gemilere, Erdek Belediyesi tarafından sadece bir Encümen Kararı ile Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı tarafından verilen hat yetkisinin iptal edildiği tebliğ edildi. Hiçbir süre tanınmadan Erdek Feribot İskelesi, Erdek Belediyesi tarafından demir bariyer ve iş makinaları ile kapatıldı. Bunun üzerine, Kooperatif yetkilileri hukuka ve ilgili mevzuata aykırı bu gelişmeyi Balıkesir ve Erdek'teki muhatap kurumlara bildirildi.
Barikatlar polis tarafından kaldırıldı
Ortaya çıkan bu hukuksuz uygulama, ilgili kurumlar arası yapılan yazışmalardan sonra Erdek İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekiplerinin iskeleye gelip, belediye tarafından konulan barikatları kaldırtması ile son buldu.                
Konuyla ilgili görüştüğümüz kooperatif yetkililerinden biri şu açıklamayı yaptı:
Erdek Belediye Başkanlığı tarafımıza yaptığı tebliğ ile gemilerimizin Erdek İskelesine kullanamayacağı tarafımıza bildirildi. Belediye yetkililerine, belediyenin böyle bir tasarrufu olamayacağını firmamızı ticaretten men etmenin hukuksal olmadığını hakkımızı ilgili mevzuat hükümlerine göre hakkımızı idari ve hukuki yollarla arayacağımızı yazı ile bildirdik. Başvurumuzu dikkate almayan belediye, gemilerimize gelen araçları iskeleden çıkmaları konusunda uyarıp gemilerimizin önüne bariyer ve iş makinaları çekti. Konuyu, Erdek Kaymakamlığı, Erdek Liman Başkanlığı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Balıkesir Valiliği'ne aktardık. Devamında, polis ekiplerinin iskeleye gelmesiyle bu hukuksuz durum karşısında mağduriyetimiz giderilerek iskele tekrar ticari faaliyete açıldı. Sorunumuzu çözen devlet kurumlarımızı firmamız adına teşekkür ederiz.”
Haber : Mehmet Ertan




Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı