Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erdek Belediyesi Kentler Sergisinde

Erdek Belediyesi Kentler Sergisinde

Erdek Belediyesi, ilçenin tanıtımı için Kentler Sergisine katıldı. Standın dün gerçekleşen açılış töreninde konuşan Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Erdeki tanıtmak için, Taksim Meydanında da, Bağdat Caddesinde de olacağız diyerek iddialı...

Erdek Belediyesi, ilçenin tanıtımı için Kentler Sergisine katıldı.
Standın dün gerçekleşen açılış töreninde konuşan Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Erdek`i tanıtmak için, Taksim Meydanında da, Bağdat Caddesinde de olacağız diyerek iddialı konuştu.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanında dün başlayan Kentler Sergisi için hazırlanan standlarda yer alan Erdek Belediyesi standında, ilçenin tanıtımı yapılıyor. 10 Şubat 2011 gününe kadar devam edecek sergisi de, Erdek Belediyesi standının yanında, Adıyaman-Burhaniye-Samsun-Gümüşhane-Karaman-Trabzon-Gökçeada ile Mersin`in tanıtıldığı standlar yer alıyor. Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ın girişimiyle Erdek standının yer aldığı sergide 40 gün boyunca ilçemizin tanıtımı yapılacak. Havayolunu tercih eden yolcuları her ay farklı bir kültür-sanat etkinliği ile buluşturan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı (İSG) 7 Ocak-10 Şubat 2011 tarihleri arasında `Kentler Sergisi`ne ev sahipliği yapıyor.
Ayda ortalama 1 milyonun üzerinde yolcunun geçiş yaptığı İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı adeta bir kültür merkezi işlevi görüyor. Havayolunu tercih eden yolcuları her ay farklı bir kültür-sanat etkinliği ile buluşturan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı (İSG) `Kentler Sergisi arasında ilçemiz Erdek`te yer alıyor.

Sergide tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, eşsiz kültürel ve tarihi dokusuyla Güney Marmara`nın turizm cenneti olan ilçemizin tarihi, kültürel ve doğa özelliklerini yansıtan bölgemizin fotoğrafları hazırlanan Erdek Standında izleyenlerin dikkatine sunuluyor.
Serginin dün gerçekleşen açılışı nedeniyle düzenlenen kokteyle, Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, yerel basın mensupları ile çok sayıda vatandaş katılarak destek verdi.
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı`ndaki `Kentler Sergisi`nde; tarih boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapan, eşsiz kültürel ve tarihi dokusuyla bir turizm cenneti olan ülkemizin özel kentlerinin ve yörelerinin zenginlikleri tüm yönleriyle ortaya konduğunu basın mensuplarıyla paylaşan belediye başkanı Aysan, "Erdek`i tanıtmak için Taksim`de de, Bağdat Caddesi`nde de olacağız. Dışımızdaki dünya hızla değişiyor, bugün burada sizlerle hep beraber bulunduğumuz havalimanı dünyanın en modern havalimanlarından birisi. Buraya, gelerek değişim ve gelişmeyi gördünüz, geri döndüğünüzde her fırsatta yakınlarınıza buraları anlatmalısınız. Erdek`ten böyle organizasyonlara katılmanız, destek vermeniz çok önemli. Birkaç otelcimizin desteği yetmez, yetmiyor da. Erdek`in adının geçtiği her yerde hepimiz olmalıyız" dedi.
Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız ise, İstanbul`un en önemli noktalarından Sabiha Gökçen Havalimanında, `Erdek` isminin yazması bile başlı başına çok başarılı bir organizasyon olduğunu belirtip, ilçenin tanıtımına öncülük yapanlara ve destekleyenlere  teşekkür etti.
Serginin açılışı için düzenlenen kokteyl sonrası, bir süre Erdek Standına destek veren Erdek`liler,  Belediye Başkanı ve İlçe Kaymakamı öncülüğünde hep birlikte İstanbul`un en önemli modern mekanlarını birlikte gezip, hızlı değişim ve gelişimi bizzat birlikte görme imkanı buldu. 
`İSG Kentler Sergisi` 10 Şubat 2011`e kadar İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı iç hatlar giden yolcu bölümündeki sergi alanında ziyaret edilebilecek.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli