Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Erdek Belediyesinin hesaplarına haciz

Erdek Belediyesinin hesaplarına haciz

Erdek Belediyesi, Mart 2009 yılından önce görev yapan belediye başkanının bedelini ağır ödüyor.

Erdek Belediyesi, Mart 2009 yılından önce görev yapan belediye başkanının bedelini ağır ödüyor.
Balıkesir İl Özel İdare Müdürlüğü, Erdek Belediyesi`nin vatandaşlardan 2006 ile 2009 yılları arasında tahsil ettiği Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma payını kendilerine ödenmediği gerekçesiyle, Erdek Belediye hesaplarına haciz blokesi koydurdu.
Erdek Belediyesi, vatandaşlardan Emlak Vergileri ile birlikte tahsil ettiği, Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma ücretlerinden, İl Özel İdaresinin hissesine düşen 2006 ile 2009 yılları arasındaki payı ödemediği için Balıkesir İl Özel İdare Müdürlüğü, Erdek Belediyesi hakkında haciz işlemi başlattı.
Borç faiziyle birlikte 612 milyar liraya yükselmiş
Konu hakkında açıklama yapan Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, geçtiğimiz günlerde gittiği Ankara`da bakanlıklar da görüşmelerde bulunduğu dakikalarda, Balıkesir İl Özel İdaresi Müdürlüğü`nce, belediyenin bankalardaki hesaplarına haciz işlemi uyguladığını belirtti.
Haciz işlem gerekçesinin, kendisinden önce görev yapan belediye başkanının 2006 ile 2009 yılları arasında vatandaşlardan tahsil ettiği Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Payı paralarının, İl Özel İdaresine ödememesinden dolayı yapıldığını öğrendiğini kaydeden Başkan Aysan, belediyenin, bloke edilen parayı kullanabilmesi için Ankara`dan Erdek`e gelmeden önce Balıkesir`e geçerek, Balıkesir Valisi ve Balıkesir İl Özel İdare Müdürü ile görüşerek borcu taksitlendirme talebinde bulunduğunu açıkladı.
Şimdi, Balıkesir Valiliğinden gelecek cevabı beklediklerini vurgulayan Aysan, göreve geldiğimiz günden bu yana belediyenin darmadağın edilmiş hesaplarını düzeltmeye çalışıyoruz. Hesapları tam düzelteceğiz derken, üzerine yenileri ekleniyor. Bu sorunun çözümü için de çalışıyoruz diyerek sözlerine ekledi.
Haber : Mehmet Ertan

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli