Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Erdek Çakıl Mahallesinde midye hasadı

Erdek Çakıl Mahallesinde midye hasadı

Erdek’te faaliyet gösteren Midye Çiftliklerindeki hasat çalışmaları başladı.

Erdek’te faaliyet gösteren Midye Çiftliklerindeki hasat çalışmaları başladı. 
Hali Adası midye yetiştiriciliği ve Fener Adası Midye yetiştiriciliği çiftliğinde bu sene gerçekleşen midye hasadı ve ekimine Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan ve Erdek İlçe Tarım ve Orman Müdürü Dilek Işıktaş katıldı.
Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan yaptığı açıklamada; “Balıkesir'imiz, Ege Denizi ve Marmara Denizi'ne kıyısı olan bir şehir olması hasebiyle tarımın her sektöründe olduğu gibi su ürünleri yetiştiriciliğinde de önemli bir üretim merkezi olarak ülkemiz tarımsal üretimine önemli ölçüde katkı sağlamaktadır. 
Biz Balıkesir olarak su ürünleri üretimi noktasında Türkiye’nin en büyük balıkçı gemisi filosuna sahibiz. Su ürünleri üretimi açısından da şu an potansiyelimizin oldukça yüksek olduğunu ifade etmek isterim.     
Bu bağlamda, su ürünleri üretimi noktasında midye yetiştiriciliğinde şu an hali hazırda 11 adet tesisle, yaklaşık 45 BİN TON olan Türkiye üretiminin 16 BİN TONU, yani neredeyse % 35 lik kısmı Balıkesir'de üretilmektedir. Önümüzdeki üretim sezonunda, İl Müdürlüğümüze ön başvurusu ayrıca yapılmış 11 adet daha üretim tesisi bulunmaktadır. Bu tesislerde aktif üretime başladıkları takdirde Balıkesir olarak 22 adet üretim tesisiyle 16 bin ton olan üretim miktarının 43 BİN TON rakamlarına ulaşacağını tahmin ediyoruz.
Bu noktada Balıkesir´de midye yetiştirici firmalarımızı, işletmelerimizi birleştirilerek Balıkesir´de Midye Yetiştiriciler Birliği kurmayı düşünüyoruz ki, tamamen midye üretim merkezinin Balıkesir olmasını amaçlıyoruz.
Yine bir diğer husus ise İstiridye Yetiştiriciliği
Bu noktada Sayın Bakanımızın talimatları doğrultusunda midye yetiştiriciliğinde olduğu gibi istiridye yetiştiriciliğinde de üretimi artırmak adına, özellikle Erdek ve Bandırma bölgemizde ciddi bir şekilde bir istiridye yetiştirme potansiyelimiz mevcuttur. İşte bu potansiyeli de kullanarak istiridye üretimini yaygınlaştırarak üretim ve karlılığı artırmayı hedefliyoruz.” dedi. 
Haber Merkezi


 



Emre Küçükçolak
18.10.2023 07:06:41
Resimdeki çiftlik Misya Su Ürünleri’ne ait. Lütfen resmi haberden kaldırın?

Anahtar Kelimeler: Erdek Çakıl Mahallesinde midye hasadı
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı