Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Erdek Çarşı Camiinin su olukları yenilendi

Erdek Çarşı Camiinin su olukları yenilendi

Erdek Çarşı Camiinin (Hacı Ömer Camii) çatısındaki yağmur olukları tamamen yenilendi. Erdek Belediyesi İtfaiyesinden temin edilen itfaiye aracının merdivenin kullanıldığı bakım ve onarım çalışmaları bir günde tamamlandı.

Erdek Çarşı Camiinin (Hacı Ömer Camii) çatısındaki yağmur olukları tamamen yenilendi. Erdek Belediyesi İtfaiyesi`nden temin edilen itfaiye aracının merdivenin kullanıldığı bakım ve onarım çalışmaları bir günde tamamlandı.
Konuyla ilgili yetkililer tarafından yapılan açıklamada, ilçenin tarihi camilerinden olan halk arasında Çarşı Camisi olarak bilinen, Hacı Ömer Camii`nin çatısındaki yağmur oluklarının eskimesi nedeniyle, aşırı yağışlarda su oluklarında problem yaşanıyordu.  Davet ettiğimiz ustaların çatıda yaptığı incelemeyle eskiyen yağmur oluklarının yenileriyle değiştirilmesi istendi. Bizde, Erdek Belediyesi`ne ait İtfaiye aracını camimize getirip, olukları değiştiren ustamız itfaiye aracının yangın merdivenini kullanarak caminin tüm çatısını çevreleyen eski yağmur oluklarını yenileriyle değiştirdi. Camimizin çatısındaki olukların onarımı için bize yardımcı olan Erdek Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü`ne teşekkür ediyoruz, ifadelerine yer verildi.
Haber : S. ERTAN


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli