Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Erdek Çiftçi Mallarından uyarı geldi

Erdek Çiftçi Mallarından uyarı geldi

Erdek Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı, borcu olan çiftçilerin ödemelerini en kısa sürede yapmalarını istedi.

Erdek Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı, borcu olan çiftçilerin ödemelerini en kısa sürede yapmalarını istedi. Başkanlık, borcu olan üyelerin icra takibiyle karşı karşıya kalmamaları için borçlarını bir an önce ödemeleri uyarısında bulundu.

Erdek Çiftçi Malları Koruma Başkanı Mahmut Kaplan, kuruma borcu olan çiftçilerin borçlarını en kısa sürede ödemelerini isterken, borçlarını ödemeyenler hakkında 6183 Sayılı Amme Alacakları Kanunu’nun ilgili maddelerinin uygulamaya konulacağına dikkati çekti.

Borçlu üyelerden borçlarını ödememekte ısrar edenler hakkında icra takibi başlatacaklarını belirten Kaplan, “Erdek merkez ve kırsal mahalleler olmak üzere toplam 5 bin 500 civarında üyemiz var. Kayıtlı zeytin ağacı sayısı merkezde 350.000, kırsal mahallelerde 300.000 olmak üzere toplam 650.000 civarında olup, ağaç başına 1 lira 50 kuruş koruma bedeli alıyoruz. Toplanan bu paralarla kurum çalışanı 6 kır bekçisi ile 1 idari personelin maaş ve SGK giderleri karşılanıyor. 2021 yılı dahil toplam 1 milyon 300 bin lira alacak var. Mart ayı sonunda yasal işlem başlatılacaktır.” dedi.

Devamında kırsal mahallelere haftada bir kır bekçisi gönderdiklerini, ayrıca şikâyet geldiği takdirde olay yerine gittiklerini belirten Kaplan, devamında şöyle konuştu:

“Tek gelirimiz çiftçilerden ağaç başına aldığımız ücret. 2020 yılında SGK kurumuna olan borcu yapılandırdık. Düzenli olarak ödeme yapıyoruz. Personelimize de borcumuz bulunmuyor. Ben buradan maaş almıyorum. Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı Kanunu’nda yer aldığı gibi arazi (bahçe) yollarının bakım ve onarımı Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı’na ait. Bozulan bahçe yollarını onarıp bu yapılan harcamaları eşit miktarda tahsil etmekle yükümlüyüz. Ancak, yıllardır bu hizmetleri Erdek Belediye Başkanlığı üstleniyordu. Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı ile Erdek Belediye Başkanlığı işbirliği yapıyordu. Balıkesir ilinin 2014 yılında Büyükşehir statüsüne dahil edilmesiyle bahçe yollarının bakım ve onarım işi Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğuna geçti. Erdek merkez ve kırsal mahallelerde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi desteğiyle, sorumluluğu olmamasına rağmen elini taşın altına koymaktan çekinmeyen Erdek Belediye Başkanlığı’nın

yardımlarıyla bölgemiz çiftçisine elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. Kurumumuza desteklerini esirgemeyen, Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy’, bahçe yollarının onarımında iş makinesi ve dolgu malzemesi yardımında bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a ve Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık’a teşekkür ediyorum.”

Haber: Tuncay Ertan



Ceyhun Ozturan
21.03.2022 21:49:40
Çiftçinin malı mülkü çalışırken sen nerede durdun Mahmut bey kardeşim yama var.

Anahtar Kelimeler: Erdek Çiftçi Mallarından uyarı geldi
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı