Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Erdek Cumhuriyet meydanı sele teslim

Erdek Cumhuriyet meydanı sele teslim

Yaklaşık 15-20 dakika süren sağanak yağmur Cumhuriyet Meydanını felç etti. Erdek Belediye hoparlörlerinden hafta başından itibaren ilçe halkına karşı aşırı sel uyarısı yapılmasına karşın, belediye su-kanal ekiplerinin önlem almaması ilçede bir çok...

Yaklaşık 15-20 dakika süren sağanak yağmur Cumhuriyet Meydanını felç etti. Erdek Belediye hoparlörlerinden hafta başından itibaren ilçe halkına karşı aşırı sel uyarısı yapılmasına karşın, belediye su-kanal ekiplerinin önlem almaması ilçede bir çok bölgenin sular altında kalmasına neden oldu.
İlçede Çarşamba günü akşamı başlayan ve yaklaşık 15-20 dakika devam eden yağmur, Erdek Hükümet Caddesi`ni dereye çevirirken, Cumhuriyet Meydanını adeta gölete dönüştürdü. Aşırı yağış devam ederken bir ara elektrik kesildi. Kesilen elektriğin kısa süre sonra gelmesi ise sevindiriciydi.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ın, By Pass ameliyatı nedeniyle izinli olmasından dolayı, yerine bakan yetkililerin, meteorolojinin 3 gündür aşırı yağış uyarısı yapmasına rağmen duyarsız kalması tepkilere neden oldu.
Neredeyse gölete dönüşen Cumhuriyet Meydanı dışında, Hükümet Caddesi ise gürül gürül suların aktığı nehir gibiydi. Sel sularından gölete dönüşen meydandaki suları çekmek için belediye su-kanal ekibine bağlı biri resmi diğeri özel iki vidanjörün 2 saat sonra gelmesi vatandaşların tepkisine
5neden oldu. Her yerin suya teslim olması gösterdi ki meteorolojiden üç gündür aşırı yağış uyarısı yapılmasına rağmen belediye su-kanal ekiplerinin görevini iyi yapmadığını ortaya çıkardı.
Yağış Perşembe günüde etkiliydi
Aşırı yağış Perşembe günüde etkisini gösterdi. Bu kez gündüz saatlerinde başlayan ve gittikçe hızlanan yağmur suları Çarşamba günü akşamı olduğu gibi meydanı yine teslim aldı. Aşırı yağışın devam ettiği saatlerde, Cumhuriyet Meydanına atık su kanal araçlarının gelmesi beklenirken, meydan ikinci kez gölete döndükten saatler sonra kanal araçları geldi.
Vatandaşlar, her yağış sonrası gölete dönüşen Cumhuriyet Meydanında, 44 yaşındaki çay bahçeleri ile büfelerin artık yıkılıp, Cumhuriyet Meydanında Erdek`e yakışır bir düzenleme yapıldıktan sonra ilçe turizmine modern tarzda açılmasını istiyor.    Haber: Kemal Şekerci


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli