Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

erdek Demokrat Parti Özalı andı

erdek Demokrat Parti Özalı andı

Demokrat Parti Erdek İlçe Başkanı Mülkü Sarıkaya, Anavatan Partisi kurucusu ve 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özalı ölümünün 17. yılında saygı ve minnetle andıklarını söyledi.

Demokrat Parti Erdek İlçe Başkanı Mülkü Sarıkaya, Anavatan Partisi kurucusu ve 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal`ı ölümünün 17. yılında saygı ve minnetle andıklarını söyledi.
Demokrat Parti Erdek İlçe Başkanı Mülkü Sarıkaya Anavatan Partisinin kurucusu ve 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal`ın 17. ölüm yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda, Turgut Özal`ın dünyanın ve ülkemizin önemli siyaset adamlarından birisi olduğunu belirterek, "Özal, değişime ve yeniliklere açık, toplumun değerlerine bağlı, aydın bir devlet adamıydı. Milletin iradesine ve sağduyusuna her zaman inandı, yaşamı boyunca milletimize güven duygusu aşıladı. Ülke genelindeki büyük hizmetleri bulunan Merhum 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal`ı vefatının 17. yıl dönümünde bir kez daha rahmet,  minnet ve şükranla anıyoruz. O, yaptığı icraatlar ve ortaya koyduğu siyasal anlayış ile ülkemiz siyasetini geliştirmiş,  ülkemizi dünyaya açmış ve  Turgut Özal adını ülkemiz siyasi tarihine ve dünya liderleri arasına altın harflerle yazdırmıştır" dedi.
Özal`ın Türkiye`nin  dışa açılmasında, liberalleşmesinde ve bir dünya devleti olmasında çok büyük çabalar sarfettiğini vurgulayan Mülkü Sarıkaya "Turgut Özal Türkiye`ye çok şey vermiş, hayatını  milletimize adamıştır. Millet olarak çok güzel hasletlerimiz vardır. Ancak bazı insanların hayattayken  kıymetini yeteri kadar bilemiyor, öldükten sonra onların değerini anlamaya çalışıyoruz. Bunların başında da rahmetli Özal ve Menderes geliyor. Her ikisinin döneminde de Türkiye parlak yıllar geçirmiştir. Bu vesileyle, 8. Cumhurbaşkanımız Sayın Turgut Özal`ı bir kez daha sevgi, saygı ve minnetle anıyor, halkımıza başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı