Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erdek, EMİTT Fuarında

Erdek, EMİTT Fuarında

10-13 Şubat arasında İstanbul TÜYAPta düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında (EMITT 2011) ilçemizin tanıtımı yapılıyor.

10-13 Şubat arasında İstanbul TÜYAP`ta düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında (EMITT 2011) ilçemizin tanıtımı yapılıyor.
15. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı-EMITT 2011`, Beylikdüzü`ndeki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi`nde 10 Şubat Perşembe günü açıldı.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, açılışına katıldığı fuarda yaptığı konuşmada, Türkiye`de turizmi, ekonomik gelişme kapısı olmasının yanında bir sosyal gelişme sahası olarak gördüklerini belirtti.
Dünyanın 10 turizm fuarından biri olan Doğu Akdeniz Uluslar arası Turizm Fuarı`nda (EMITT) Balıkesir`in 22 kuruluş ve bunları temsilen 100`den fazla kişinin katılımıyla büyük bir tanıtım gerçekleştirdiği bildirildi. Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, "Balıkesir Valiliğinin çatısı altında birleşen İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Havran, Sındırgı Kaymakamlıkları, Balıkesir, Bandırma, Erdek, Gönen Ticaret Odaları, Edremit, Akçay, Altınoluk, Zeytinli, Güre, Erdek ve Avşa Belediyeleri EMITT fuarında kendi yörelerinin kültürel ve turistik değerlerinin tanıtımını yaptılar.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile İstanbul Valisi Muammer Güler gibi birçok ünlünün ziyaret ettiği Balıkesir Valiliği standı ziyaretçiler tarafından çok beğenildi. Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı`nın başarılı bir organizasyona imza attığı fuarda Balıkesir`in deniz, kum ve güneşinin yanında doğal güzellikleriyle gıda ürünlerinden zeytin ve zeytinyağı, höşmerimi, sağlık turizmi değerlerinden termal kaynakları, kültürel değerlerinden Koca Seyit`i, Kurtdereli Mehmet Pehlivan`ı, yöresel oyunları, kolonyası, geleneksel el sanatları ile beraber Sındırgı Yağcıbedir halısı tanıtıldı. EMITT fuarında, "Turizmde öncü", "Tarih ve kültürün yaşamla birleştiği yer", "Türkiye`yi doyuran il" sloganlarıyla tanıtılan Balıkesir standı binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor.
EMİTT Fuarının açılış törenine, Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız ile Ocaklar Belediye Başkanı Hüseyin Durak`ta katıldı.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli