Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erdek Fenerbahçeliler kongreye gitti

Erdek Fenerbahçeliler kongreye gitti

Erdek Fenerbahçeliler Derneği kongreye gitti. Derneği kongreye götüren Emin Canın ekibi yeniden seçildi.

Erdek Fenerbahçeliler Derneği kongreye gitti. Derneği kongreye götüren Emin Can`ın ekibi yeniden seçildi.
Erdek Fenerbahçeliler Derneği7nin olağan genel kurulu, Erdekspor Lokalinde yapıldı. Tek liste ile gidilen kongrede Emin can`ın listesi seçildi. 
25 Mart Pazar günü İlk toplantıda çoğunluk sağlayamayan derneğin yapılan ikinci genel kuruluna çok sayıda üye katıldı.
Genel kurulda Divan başkanlığına Hasan Üner, Katipliklere Hasan Üner ve Burhan Gün getirildi.
Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan kongrede, yönetim kurulu faaliyet raporu, işletme hesabı tablosu ile denetim kurulu raporu okunup oy birliğiyle ibra edildi.
Mart 2012 ile 31 Mart 2014 tarihleri arasında 2 yıllık tahmini bütçe okunup oy birliğiyle kabul edildi.
Üye aidatlarının yıllık 60 lira olması oy birliğiyle kabul edildi.  
Baştarafı Sahife 1`de
Daha sonra, 7 asil 7 yedek yönetim kurulu üyeliği ile 3 asil 3 yedek denetim kurulu üyeliği seçimine geçildi.
Gizli oylamayla yapılan seçimi, seçime tek listeyle giren Emin Can`ın listesi kazandı.
Seçimi kazanan Can, teşekkür konuşması yapmak için yaptığı konuşmada, Erdek`te Fenerbahçe`yi en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceklerini söyleyip, "Darağacında olsak bile son sözümüz Fenerbahçe" olacak" dedi.
Ekibini bu göreve layık gören tüm camiaya teşekkür eden Erdek Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Emin Can`ın yönetim kurulu şu isimlerden oluştu; Necati Gezgin, Burhan Gün, Birol Yıldızdağ, Ahmet Üner, Hüseyin Küçük, Burhan Demiray.
Denetim Kurulu ise; Metin Canbaz, Hasan Tınaz ve Sedat Önder`den oluştu.
Dilek ve temenniler bölümünde ise ilginç görüşler dile getirildi.
Derneğin içinde bulunduğu durum araştırılmalı
Erdek Fenerbahçeliler Derneği`nin 16 sıralı üyesi Hasan Üner, Erdek`te 8000 Fenerbahçeli taraftar olduğunu ileri sürüp, ama derneğe sahip çıkan fenerli sayısının ise 15 kişiyi aşmadığını söyledi.
Derneğin yaşadığı bu sorunun yönetimden mi? yoksa kendilerinden mi? kaynaklanıyor sorularının araştırılmasını isteyen Üner, arkadaşlar derneğimize sahip çıkmamız lazım. Derneklere sahip çıkmak elbette zor. Bir Dijitürk aboneliği 15 bin lirayı aşıyor. Eskiden bu işlere belediyeler sahip çıkıyordu ancak biliyorsunuz belediyemizin mali durumu bozuk şeklinde konuşup, seçilen yönetim ve denetim kuruluna hayırlı görevler diledi.
Haciz edilen derneğin eşyalarını biz kurtardık
Derneğin eski başkanlarından Metin Canbaz, 2 yıl önce yapılan kongrede seçilen ekibin iş başına geldiğinde, o tarihte dernek lokali olarak kullanılan işyeri müstecirinin lokaldeki eşyalarına haciz işlemi uygulandığında yanlışlıkla derneğe ait olan malzemelerinde haciz edildiğini öğrendiklerinde, Erdek Fenerbahçeliler Derneği`ne ait olan malların üzerindeki haciz işleminin kaldırılması için çok uğraş verdiklerini belirtip bunda da başarılı olduklarını hatırlattı.
Daha sonraları, Erdek Çuğra Bölgesinde faaliyet gösteren bir motelin işletmecisiyle şifai anlaşma yaparak, Dijitürk aboneliğinin parasının da kendileri tarafından ödenmesi karşılığında burada maçlarımızı seyrederken, yine burada bir Ramazan ayında iftar yemeği de düzenlemiş iken anlayacağınız her şey çok güzel giderken bu mekandan ayrılmak zorunda bırakıldık. Orada bir talihsizlik yaşadık. Daha sonra, şu anki dernek başkanımızın işlettiği mekanını bir ara lokal olarak kullandık. Bizler önce şehir içinde mi? yoksa şehir dışında mı? bir yer istiyoruz önce bunun araştırılıp ona göre hareket edilmesi daha yerinde olacaktır. Temennim o ki, inşallah derneğimiz 2 yıl içinde daha güzel günlere kavuşur diyerek sözlerini tamamladı. 
Cim Bom taraftarı Lap, kurtuluş reçetesi sundu
Erdek Fenerbahçeliler Derneği`nin kongresine misafir olarak katılan Erdek`li Galatasaray taraftarlarından Erdoğan Lap ise, bugün ilçede Erdek Fenerbahçeliler Derneği`ne ait bir lokalin olmamasından üzüntü duyduğunu açıkladı.
Kendisinin birçok dostunun Fenerbahçeli olduğunu kaydeden Lap, derneğin seçilen yönetim kuruluna kurtuluş reçetesini şu şekilde sundu:
"Erdek`te Fenerbahçeliler Derneği`nin yükselebilmesi, ayakta kalabilmesi gelir elde etmesine bağlı. Örneğin, güzel bir noktada bir mekan kiralanabilir ve burada Fenerbahçe`nin lisanslı ürünlerinin satışından elde edilen gelirle derneğin ayakta kalmasına yardımcı olunabilir. Yine bu mekan da, yönetim kurulu üyelerinin toplandığı bir yer olması nedeniyle, Fenerbahçe taraftarlarının, başkan ve yöneticilerine istediğinde ulaşabileceği bir yer hazırlanması ilçemize 1995 yılında kazandırılan böyle önemli bir derneğin yükselişine katkı yapacaktır" dedi.
Kendisinin koyu bir Cimbom taraftarı olmasına rağmen, süper ligin Fenerbahçesiz olmasının ligin zevkini yok edeceğini işaret eden Lap, Türkiye süper ligi, ne Cim Bomsuz, ne de Fenersiz olur. Bizler ezeli rakip ve ezeli dost olduğumuzu unutmayalım şeklinde konuşmasını tamamlamasıyla, kongreye katılan tüm üyeler tarafından alkışlandı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli