Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Erdek GFB Başkanı Teke: Tek suçlu Fenerbahçe taraftarı mı?

Erdek GFB Başkanı Teke: Tek suçlu Fenerbahçe taraftarı mı?

Erdek GFB Başkanı Hüdaverdi Teke, Biber gazı atıldı ortalık karıştı dedi. Fenerbahçe-Galatasaray maçını canlı olarak maraton trübününden izleyen Erdek Genç Fenerbahçeliler Gurubunun Başkanı Hüdaverdi Teke yaşanan olayları anlattı.

Erdek GFB Başkanı Hüdaverdi Teke, "Biber gazı atıldı ortalık karıştı" dedi.
Fenerbahçe-Galatasaray maçını canlı olarak  maraton trübününden izleyen Erdek Genç Fenerbahçeliler Gurubunun Başkanı Hüdaverdi Teke yaşanan olayları anlattı.
Fenerbahçe futbol takımının 12 Mayıs Cumartesi günü, Galatasaray ile oynadığı Süper Final son maçında yaşananları onaylamak mümkün değil diyerek konuşmasına başlayan Teke, "105 yıldır Türk sporuna hizmet eden, takım sevgisini stadyumlara, salonlara taşıyan, küfürü tribünlerden uzaklaştırmak için çaba sarfeden bir kulüp olarak, spora dair hiçbir alanda bu olayları yaşamak, görmek, bu olaylara şahit olmak istemediğimizin bilinmesini isterken, son maçta yaşananlara dair yapılan değerlendirmelerin de acilen adil süzgeçlerden geçirilerek, doğru tahlillerde bulunularak sonuca vardırılmasını istiyorum." dedi.
Erdek Genç Fenerbahçeliler Gurubu Başkanı Teke, maçı bizzat izleyen bir taraftar olarak gazetemize konuşup tüm bilinmeyenleri açık yüreklilikle açıkladı.
Teke, maç önce ve sonrası yaşananları şöyle özetledi:
"Stadın önünde maça girmek için bekliyoruz. Saat 17:00 veya 17:30 olabilir. Aşırı kalabalık nedeniyle bir anda polis maraton girişinde stada girmek için sırada bekleyen taraftarlara bir anda benimde anlayamadığım bir gerekçeyle biber gazı sıkmaya başladı. Yaklaşık 2000`i aşkın sayıda taraftar gazdan etkilendi. Bu taraftarların arasında bende vardım. Gözlerim 1 saat boyunca devamlı yandı. Bu sırada maraton turnikelerinin önünde yine gaz atıldı. Stada, maçın başlamasına yarım saat kala girebildim. 90 dakika boyunca devam eden maçta son düdük çaldıktan sonra şampiyonun ezeli rakibimizin kesinleşmesiyle, bizlerde hep birlikte tempo tutup "Buraya buraya Fenerbahçe buraya" ile "Bu taraftar sizinle gurur duyuyor" şeklinde tezahürat yaparken, sanıyorum ki, Galatasaray`ın şampiyonluk kupasını bir an önce alabilmesi için iki kale arkası ile maraton bölümünde oturan seyircilere gaz atıldı. Gazı yiyen seyirci acısından ne yapacağını şaşırıp, kurtuluş olarak saha içine girmek zorunda kaldı. Saha içinde güvenlik güçlerince karşılaşan seyircilerle arbede yaşandı. Normalde 21:15`te dışarıya çıkmayı planlarken, bizi içerde beklettiler dışarı çıkmamız bu nedenle gecikti. 22:45 sularında dışarı çıkacağız, önce koridorda, ardından stat kapısı önünde bizlere yine gaz atıldı. Atılan gazlardan, 3 yaşında, 5 yaşında bebekler perişan oldu. Ben orada insanların bayıldığını gördüm. Sonrasını anlatmama gerek yok, tüm TV kanalları tüm yaşananları seyrettirdi. Biber gazı kullanılmasaydı, bu olaylar hiç yaşanmaz, bizler stadı yavaş yavaş terk ettikten sonra, ezeli rakibimiz, ebedi dostumuz Galatasaray`a kupası olaysız bir şekilde verilirdi. Allah bir daha bizlere böyle gün göstermesin inşallah." 

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı