Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Erdek, Gönül Elçileri Projesiyle tanıştı

Erdek, Gönül Elçileri Projesiyle tanıştı

Gönül Elçileri Projesinin Erdek ayağı tanıtım toplantısı Erdek Öğretmenevinde düzenlendi.

Gönül Elçileri Projesinin Erdek ayağı tanıtım toplantısı Erdek Öğretmenevinde düzenlendi.
Gönül Elçileri Projesinin tanıtım toplantısı Pazartesi günü Erdek Öğretmen evinde gerçekleşti.
Toplantıya Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Ocaklar Belediye Başkanı Hüseyin Durak, Emniyet Amiri Mustafa Aydemir, İlçe Müftüsü İsmail Yalçın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan, okul müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.
Gönül Elçisi sayısının artırılmasına yönelik yapılması gereken çalışmalar katılımcılara anlatılırken, "Bu gün İnsanlık İçin Ne Yaptın?" konulu kamu spotu katılımcılara izletildi.
Gönül Elçileri Projesi hakkında atılımcıları bilgilendiren Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, aile değerlerimizi korumak ve Gönül Elçileri Projesi kapsamında koruyucu ailenin önemine vurgu yaptı.
Katılımcıları Gönül Elçileri olmaya davet ede Kaygısız, Aile Eğitimi programından bahsederek iyi nesillerin iyi aile ortamında yetişebileceğini kaydedip, 0-18 yaş çocuğu olan ailelerin, anne- babalık becerilerinin geliştirilmesinin önemine vurgu yaptı. 
Aile İlişkilerinin güçlendirilmesi yoluyla çocuğun ve ergenin var olan potansiyeli kullanmasını sağlamak gerektiğini söyleyen Kaygısız, sıcak aile yuvasının çocuklar üzerindeki etkisini anlattı. 
Kaygısız, devam eden konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "İhtiyaç sahibi insanlara katkı sağlamak isteyen herkes gönül elçisi olabilir. Mesleğiniz ne olursa olsun elinizden ne gelebilirse gelsin sizinde bu konuda duyarsız kalmayacağına inanıyorum. Örneğin öğretmensen çocuklara ücretsiz 1 saat kurs verebilirsin, doktor musun çocukların sağlık muayenesini yapabilirsin. İlçemizde başlatılan bu proje ile Gönül Elçileri hayata geçirilmiş olup, projenin başında ben ve eşim olmak üzere sizlerde birer gönül elçisi olabilirsiniz. Elektronik ortamda üyelik formu doldurulduğunda artık gönül elçilerisiniz. Komşusu açken tok yatan bizden değildir diyen bir inancın sahibiysek, gelmişiz dünyaya, yaptığımız her şeyin karşılığı alınacak bir ebede gidecek isek, hepimiz sorumluyuz vazifeliyiz. Bu projeyle çocuklarımız özlemini duydukları yuvalarına, başka bir deyişle anne kokusuna sayenizde kavuşacak ve ülkelerine faydalı birer evlat olarak yetiştirilecektir" dedi.
Tuncay Ertan
Gönül Elçileri toplantısının ikincisinin ise 16 Ocak Çarşamba günü sadece bayanların katılacağı toplantıda ele alınacağı açıklandı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli