Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Erdek halkı, doğalgazı istemedi..

Erdek halkı,  doğalgazı istemedi..

Erdeke doğalgaz gelmesi için açıklanan Doğalgaz Abone Bağlantı Bedeli adı altında açtırılan hesap numarasına, 19 bin aktif elektrik abonesinden 586 kişinin para yatırması, Erdeke doğalgaz acaba gelecek mi? söylentilerini de beraberinde getirdi.

Erdek`e doğalgaz gelmesi için açıklanan "Doğalgaz Abone Bağlantı Bedeli" adı altında açtırılan hesap numarasına, 19 bin aktif elektrik abonesinden 586 kişinin para yatırması, "Erdek`e doğalgaz acaba gelecek mi?" söylentilerini de beraberinde getirdi.
Erdek`e doğalgaz gelmesi için açıklanan "Doğalgaz Abone Bağlantı Bedeli" adı altında açtırılan hesap numarasına para yatırma süresi sonunda bu hesaba para yatıran kişi sayısının 586`ya ulaştığı öğrenildi. 
Bakanlar Kurulu`nun, 28 Nisan 2013 tarihli Resmi Gazete`de yayımlanan "Mevcut Doğal Gaz Dağıtım Bölgeleri Lisans Kapsamı Dışında Kalan İlçelere Doğalgaz Ulaştırması Amacıyla BOTAŞ Genel Müdürlüğünün Görevlendiril-mesine İlişkin Kararının yürürlüğe girmesinden sonra, Erdek Kaymakamlığı tarafından açıklanan hesap numarasına, bağlantı yatırma son tarihi olan 30 Ekim 2013`e kadar 586 kişinin para yatırdığı kaydedildi.
11 bin 400 abonenin hesaba para yatırması gerekiyor
Hesap numarasının açıklandığı tarihten bu yana doğalgaz konusunun kamuoyunda defalarca gündeme getirilmesine rağmen para yatıran kişi sayısının 1000`e bile ulaşmaması şaşkınlıkla karşılandı.
Daha önce yapılan açıklamalarda doğalgazın Erdek`e gelmesi için Erdek`teki UEDAŞ abone sayısının hesaplanarak, 19 bin elektrik abone sayısının % 60`ı olan, 11 bin 400 abonenin para yatırması gerektiği öğrenilmişti.
Erdek Kaymakamlığı ise bankaya yatırılan para miktarını ve abone sayısını tutanak altına alıp, konunun Balıkesir İl Özel Müdürlüğü`ne aktarıldığını belirtti. 
Bu durumda Erdek halkı eskiden olduğu gibi kış aylarında kirli havayı solumaya devam edecek.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli