Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Erdek Kastri imar planı yeniden görüceye çıkıyor

Erdek Kastri imar planı yeniden görüceye çıkıyor

aErdek Kastri Bölgesine ait revizyon imar planının yakında askıya çıkması bekleniyor. Erdek-Kastri Bölgesine ait İmar Planlarının son durumu ile ilgili Erdek Belediyesinde değerlendirme toplantısı yapıldı.

aErdek Kastri Bölgesine ait revizyon imar planının yakında askıya çıkması bekleniyor.
Erdek-Kastri Bölgesine ait İmar Planlarının son durumu ile ilgili Erdek Belediyesi`nde değerlendirme toplantısı yapıldı. 
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ın başkanlığında gerçekleşen toplantıya Şehir Planlamacısı Harita Mühendisi ve Kadastro Mühendisi aynı zamanda işi yüklenici firma yetkilisi olan Şuayip Ateş, Erdek Belediyesi İmar Müdürlüğü Personeli, Belediye Meclis Üyeleri ile Erdek Gedeve-Kastri-Mangırcı İmar Platformu Üyeleri katıldı. 
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, yaptığı açıklamada "Toplantının düzenlenme amacını, Kastri Bölgesi İlave ve Revizyon İmar planlarında Balıkesir İdari Mahkemesi`nin iptal kararlarına uygun olarak yüklenici firma yetkilisi tarafından hazırlanan parselasyon planlarında çalışmaların geldiği aşama hakkında bilgilendirme toplantısı olarak açıkladı.
Erdek Belediye Meclisi tarafından onaylanan plan tadilatlarına göre yeniden Düzenleme Ortaklık Payı (DOP) ve Kamu Ortaklık Payı (KOP) hesaplarının yapıldığı, bu hesaplar sonucunda yeniden bir parselasyon planının hazırlandığını, vatandaşlara olabildiğince kendi bastığı alandan yer verilerek müstakil hale getirilmeye çalışıldığını bildiren Başkan Aysan, mahkeme kararlarının yerine getirildiğini kaydetti. 
Yüklenici tarafından hazırlanan parselasyon planlarına ilişkin taslak üzerinde mevzuat ve yönetmelikler uyarınca gerekli kontrollerin yapımına başlandığını ifade eden Aysan, "Bu çalışmaların tamamlanmasının ardından hazırlanacak parselasyon planları, Belediye Encümeninde onaylanarak en kısa sürede askıya çıkarılacaktır" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı