Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Erdek Kaymakamı Atasoy, alevi vatandaşlarla iftar yemeğinde

Erdek Kaymakamı Atasoy, alevi vatandaşlarla iftar yemeğinde

Muharrem ayında oruç ibadetlerini yerine getiren vatandaşlar için Erdek Kaymakamlığı tarafından iftar yemeği verildi.

Muharrem ayında oruç ibadetlerini yerine getiren vatandaşlar için Erdek Kaymakamlığı tarafından iftar yemeği verildi. 
Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Muharrem ayı dolayısıyla Erdek Alevi Kültür Derneği’nin Alaattin Mahallesi 300 Evler mevkiindeki geçici dernek binasında gerçekleşen iftar yemeğinde alevi vatandaşlarla birlikte oruç açtı. 
Erdek Kaymakamı Atasoy, programda yaptığı konuşmada kardeşlik, birlik ve beraberlik mesajları verdi.  
Sevgili peygamberimizin torunu Hz. Hüseyin efendimiz ve 72 yarenin hakikat hürriyet, izzet, mukaddesat uğruna şehit edildiği Kerbela olayının asırlardır dinmeyen acı olduğuna vurgu yapan Kaymakam Atasoy, devamında şöyle konuştu: “Muharrem ayında yaşanan bu acıyı yüreğimizde taşıyoruz. Kerbela’da şahadete ulaşan tüm şehitlerimizin rahmetle anıyorum. Bizler güzel ülkemizde birlik ve beraberlik içinde yaşayan ve bununla gurur duyan bir milletiz. Bu bakımdan sizlerle kucaklaşmak ve bu mübarek Muharrem ayının güzel gününde birlikte oturup orucumuzu birlikte açmak için bir araya geldik. Kıymetli hanımefendiler beyefendiler, Kaymakam-lığımızın ev sahipliğini yaptığı iftar yemeğimize teşrif ederek, milli beraberliğimizin pekişmesi adına en büyük mesajı verdiniz.     

Katılımlarınızdan dolayı her birinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Anadolu toprağında insanımız Yunus Emre, Pir Sultan Abdal, Hacı Bektaşi Veli, Mevlana ile birlikte hep hoşgörüye hizmet etmiştir. Bugüne kadar bir ve beraber yürümüşüz. Aynı atadan ve aynı topraktan geliyoruz. Onların öğretilerini nesiller boyu yaşatmak ve Anadolu’nun canlarına aktarmak bizlerin de en önemli görevlerindendir. Muharrem Ayı vesilesi ile tüm dünyada huzur ve barışın hakim olmasını temenni ediyor, yapılan ibadetlerin kabul olmasını niyaz ediyorum. Sizleri seviyor, her zaman başımızın üstünde yeriniz olduğunuzu ve Cem Evlerini destekleyeceğimizi bilmenizi isterim.” 
Muharrem Ayı oruç yemeğine; Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, Erdek Jandarma Komutanı Yzb. Halil İbrahim İlanku, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Dilek Işıktaş, Erdek Müftüsü Mehmet Tüfeçioğlu, merkez mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve basın mensupları ile alevi vatandaşlar katıldı. 
Haber : Tuncay Ertan



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı