Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Erdek Kaymakamı Atasoy: “Erdek’in sorunları eşgüdümle çözülür”

Erdek Kaymakamı Atasoy: “Erdek’in sorunları eşgüdümle çözülür”

Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, yıllardır Erdek’in sorunlarının artarak sürmesini ve gerekli çözümlerin zamanında üretilememesinin en önemli nedeninin ilçedeki koordinasyon ve eşgüdüm eksikliği olduğuna dikkati çekti.

Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, yıllardır Erdek’in sorunlarının artarak sürmesini ve gerekli çözümlerin zamanında üretilememesinin en önemli nedeninin ilçedeki koordinasyon ve eşgüdüm eksikliği olduğuna dikkati çekti. Eşgüdüm ve koordinasyonun sağlanmasının ilçenin birçok sorununun çözümüne katkı sağlayacağına işaret eden Atasoy, “Bunun sağlanması için çaba harcıyorum. Erdek’in, hak ettiği yere gelebilmesi için artık mazeret değil, iş ve hizmet üretmek zorundayız. Bu konuda herkes elinden gelen çabayı harcamalıdır” dedi.
Geçtiğimiz günlerde, Erdek’teki daire müdürlerinin de katıldığı, BASKİ Genel Müdürü İzzet Günal’ın da açıklamalarda bulunduğu toplantıyı “Yol haritası toplantısı” olarak niteleyen Atasoy, “”Yararlı bir toplantı olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.
DÜZLER’DEKİ ATIL TESİSİN TURİZME KAZANDIRILMASI
Erdek’in Düzler bölgesi sahilinde yer alıp, yıllardır atıl durumda bulunan, öğretmenlere ait eski binaların turizme kazandırılması konusunu çok önemsediğinin altını çizen Erdek Kaymakamı Atasoy, şunları söyledi:
“Bu binaların yeniden Milli Eğitim camiasına, öğretmen ve öğrencilere, her şeyden önemlisi de Erdek turizmine kazandırılması gerektiğine inanıyorum. Bu konudaki girişimlerimiz sürüyor. Bu girişimlerimize sayın Valimizin de destek vermesi bize güç katıyor.”
YENİ ADLİYE BİNASI
Yıllardır Kaymakamlık birimleriyle aynı binada iç içe çalışmak zorunda kalan adliyeye yeni bina yapımı için yer bulunduğuna, bu konudaki proje ve ilgili Bakanlıkta tahsis işlemlerinin sürdüğüne işaret eden Atasoy, Erdek’e yeni bir Hükümet Konağı tahsisi için proje çalışmalarının da gerçekleştirildiğini açıkladı.                
KYZİKOS ERDEK İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
Erdek sınırları içindeki Kyzikos antik kentinin Erdek turizmi açısından öneminin de altını çizen Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy, şu değerlendirmede bulundu:
“Kyzikos, gelecekte Erdek turizminin lokomotifi olmaya aday, çok önemli bir ören yeri. Ülkemizde, antik dönemden kalma en büyük amfitiyatrolar arasında, Adana ve Bergama’dan sonra Erdek, üçüncü sırada yer alıyor. Kyzikos kazılarının başına şimdi yeni bir arkeolog geldi. Bu arkeoloğun görevini resmen almasının ardından Kyzikos kazılarının hız kazanacağını, yalnız Hadrianus Tapınağı’nda değil, daha geniş bir alanda kazı gerçekleşeceğini düşünüyorum. Bu kazılar için ben de elimden gelen desteği vereceğim. Yine ilimiz Valisi de Kyzikos kazılarına büyük önem veriyor ve desteğini sürdürüyor.”
ZEYTİNLİADA’NIN ÖNEMİ
Arkeolojik kazıların tamamlandığı Zeytinliada’nın da Erdek turizmi için öneminin altını çizen Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, şu değerlendirmede bulundu:
“Zeytinliada ziyarete açıldığında Erdek turizmine büyük katkı sağlayacaktır. Adanın ziyarete açılması için yapılacak projelere sayın Valimiz de destek vermeye hazır olduğunu her zaman belirtiyor. Sayın Valimize bu duyarlılığı için de teşekkür ediyorum.”
Atasoy, zaman zaman çeşitli yayınlarda, birçok kişinin, “Çocukluğumun, gençlik yıllarımın en güzel yaz tatillerini Erdek’te geçirdim” şeklindeki açıklamalarını görünce yüreğinin yandığına işaret ederek, “Demek ki bu vatandaşlarımız, artık yaz tatilleri için Erdek’e gelmiyorlar. Bunun nedenlerini ve eksiklerimizi sorgulayıp, gerekli çözümleri üreterek, Erdek’imizi yeniden cazibe merkezi durumuna getirmeliyiz” dedi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli