Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Erdek kültür turizminde ısrarlı

Erdek kültür turizminde ısrarlı

Antik eserlerin yoğunlukta olduğu ilçemiz, antik turizm bölgesi olarak isminden artık bahsedilmek istiyor. Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğünün 197. Olağan Toplantısı Erdekte düzenlendi.

Erdek, kültür turizminde bende varım demek istiyor.
Antik eserlerin yoğunlukta olduğu ilçemiz, antik turizm bölgesi olarak isminden artık bahsedilmek istiyor. Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü`nün 197. Olağan Toplantısı Erdek`te düzenlendi.
Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü`nün bu seneki toplantısının Erdek`te yapılmasını isteyen Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ın isteği gerçekleşti.

Geçtiğimiz hafta sonu Çuğra Mevki Agrigento Otel`de düzenlenen toplantıda, Balıkesir İline ait Kültür ve Tabiat varlıklarıyla ilgili gündem maddelerini içeren çok sayıda konu görüşüldü. Toplantıya, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Kurul Başkanı Profesör Doktor Meral Nalçakan, Bursa Kültür ve Tabiat Varlıkları Kurul Müdürü Serpil Arık, Doktor Doğan Yavaş, Ahmet Ertekin, Kazım Karabulut ve çok sayıda raportör katıldı.
Kurulun gündeminde bulunan, yirmiye yakın konunun yanı sıra,  Erdek ile ilgili çok sayıda proje masaya yatırıldı. Projelerin gerçekleştirileceği alanları kurul heyetine gezdiren Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan gezi sırasında heyete sık sık bilgilendirmede bulundu.
Gündemin hayli yoğun geçtiği toplantıda, Erdek`in tarih turizmine katkı sağlayacak çok sayıda projede kurula sunuldu.
Konu hakkında kısa bir açıklama yapan, Başkan Aysan, "Erdek`in kültür ve tabiat varlıkları ile ilgili çok sayıda proje çalışması bir yıldır devam ediyordu. Bu toplantı ile çalışmalarımızın gerçeğe dönüşmesi hız kazanmıştır." dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli