Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Erdek, kurtuluşunu kutladı

Erdek, kurtuluşunu kutladı

Erdekin düşman işgâlinden kurtuluşunun 89. yıldönümü törenlerle kutlandı. Kutlama törenlerine AK Parti Balıkesir Milletvekili M. Cemal Öztaylan, CHP Milletvekilleri Ayşe Nedret Akova, Av. Namık Havutça, Haluk Ahmet Gümüş..

Erdek`in düşman işgâlinden kurtuluşunun 89. yıldönümü törenlerle kutlandı. Kutlama törenlerine AK Parti Balıkesir Milletvekili M. Cemal Öztaylan, CHP Milletvekilleri Ayşe Nedret Akova, Av. Namık Havutça, Haluk Ahmet Gümüş ve  ilçemizde ikamet eden 1. ve 2. dönem CHP Tekirdağ Milletvekili Hasan Tahsin Uzun, Erdek Kaymakam Vekili Manyas Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Belediye Başkan Vekili Turan Gün, Garnizon Komutanı Dr. Deniz Kıdemli Albay İskender Tunaboylu ve Cumhuriyet Başsavcısı Raşit Emir Dellal da katıldı. İlk tören, Hacı Ömer Camii`nde, şehitler için kesilen kurban ve dua ile başladı.
Ardından, Cumhuriyet alanındaki kutlama törenine geçildi

Kentin kurtuluşunun temsili olarak canlandırılmasının ardından, günün anlam ve önemini dile getiren konuşmayı, Belediye Başkan Vekili Turan Gün yaptı. Gün, "89 yıl önce Erdek`imizi düşman işgalinden kurtarmak için mücadele eden kahraman atalarımızın yaptığı gibi birlik olup, mücadelemizi vereceğiz. Bugün, düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yılını kutladığımız güzel Erdek`imizin gelişmesi, büyümesi ve yenilenmesi, bizlerin tek yürek olması ile mümkündür. Erdek`imizin bu onurlu gününü kutluyoruz. Milletçe, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silâh arkadaşlarının, şehitlerimizin bize bıraktığı bu emaneti, her geçen gün aynı inançla, daha yükseklere taşımaya kararlıyız" dedi. Gazilere çeşitli armağanların verilmesinin ardından Halit Paşa İlköğretim Okulu, halk oyunları ekibi gösterisini sundu. Gönen Belediyesi bandosunun da katıldığı resmi geçit töreninin ardından, Balıkesir Zağnos Paşa Mehteran Takımı, bir konser verdi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli