Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Erdek, kurtuluşunu kutladı

Erdek, kurtuluşunu kutladı

Başkan Aysan:Erdeke en iyi hizmeti sunmaya çalışıyoruz

Erdek`in düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü kutlandı.  Kurtuluş Bayramı`na, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Haluk Koç, Balıkesir Milletvekilleri Namık Havutça, Haluk Ahmet Gümüş ve A. Nedret Akova ile AKP Balıkesir Milletvekili M. Cemal Öztaylan, Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Garnizon Komutanı Dz.Kur.Alb. Ferhat Bağlarlıoğlu ve Cumhuriyet Başsavcısı Ertan Çubukçu`nun yanı sıra birçok bölge Belediye başkanı, parti ve demokratik kitle örgütü temsilcileri ile kalabalık bir halk topluluğu katıldı.
Cumhuriyet meydanında bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile devam etti. Erdek`in milis kuvvetleri tarafından düşman işgalinden kurtuluşunun temsili olarak canlandırıldı, daha sonra Belediye binası önünde kurban kesildi. Bursa Kemalpaşa Mehter takımının kahramanlık marşlarının söylemesi ile devam eden törenin ardından, günün anlam ve önemini dile getiren konuşmayı Belediye Başkanı Hüseyin Aysan yaptı. Arzu ve amaçlarının, çok uzun yıllardan bu yana barış ve kardeşliğin, dostluğun havasını soluyan insanlara hizmet verebilmek olduğunu vurgulayarak konuşmasına başlayan Aysan, şunları söyledi:
"Bugün şurada yükselen modern devlet hastanemiz, sahil mahallemizdeki spor salonumuz, yepyeni ana okulumuz, yenilenen caddelerimiz, çiçeklerle süslediğimiz parklarımız ve buradan sayamayacağım birçok çalışma ve projemiz ile Erdek`imizi daha güzel, daha yaşanabilir bir şehre dönüştürmek için uğraşıyoruz.  
Bu hizmetleri sizlerden aldığımız güçle tamamladık. Ayrıca Kastri imar çalışmalarını bitirdik, sırada Çuğra bölgemiz, Narlı köyümüz ve Paşalimanı adamızın imar planları var. Çok yakında doğalgazımızı da sizlerin gayretleriyle Erdek`imize getireceğiz. Kısıtlı imkanlarımız, ne-redeyse yok denecek kadar az mali olanaklarımızla, size en iyi hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Sırada birçok projemiz daha var. Hepsi ayrı önem taşıyan bu projeler için çalışmalarımız sürüyor. Erdek`imize değer katacak Çuğra sahil bandı düzenlemesi, toplu konut, kapalı Pazar yeri, modern otobüs garajı, katlı otopark, çevre yolu ve yat limanı gibi katma değeri yüksek yatırımlarla Erdek`imizi daha da ileri taşıyacağız. Yediden yetmişe gelir düzeyinin yükseleceği, gençlerimize iş ola naklarının sağlanacağı bir kent için çalışıyoruz. İnanıyor ve biliyoruz ki, Erdek`te yaşayan herkes çağdaş, modern ve huzurlu bir kentte yaşamanın tadına varmak istiyor."
Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ın konuşmasının ardından Erdek Lisesi öğrencisi Furkan Tekkanat Mustafa Kemalin Kağnısı adlı şirini okudu. Halk oyunlarının oynanması ile son bulan törenin ardından ikindi namazına müteakip Çarşı Camiin de şehitlerimizin ruhuna mevlid-i şerif okutuldu.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli